ukenru
ispaniya-ne-puskaye-surogatnikh-ditey-z-ukrayini-dodomu

Іспанія не пускає "сурогатних" дітей з України додому

 • 17268 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Кілька десятків іспанських сімей вже кілька тижнів (а деяких випадках кілька місяців) не можуть залишити Україну. Повернутися додому у них не виходить через те, що консульство Іспанії в Києві відмовляється давати іспанське громадянство дітям, які народилися в Україні від сурогатних матерів. Про це повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

Вся справа в тому, що для отримання підданства королівства диппредставництво має підтвердити, що чоловік дійсно є батьком дитини. Але якраз на цьому етапі у багатьох сімей виникли проблеми.

Раніше батьківство встановлювалося за підсумками ДНК-експертизи. Але в червні були внесені зміни в європейський закон про захист персональних даних. У диппредставництві тепер кажуть, що проведення тесту суперечить цьому закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раді пропонують обмежити сурогатне материнство в Україні

В іспанському МЗС заявили, що "консульство в курсі ситуації, що склалася і намагається допомогти постраждалим, пояснюючи їм вимоги законодавства і розповідаючи про альтернативні рішення проблеми".

Раніше посольство Іспанії в Києві випустило звернення до громадян. У дипмісії заявили, що українські клініки все частіше обманюють пацієнтів, які хочуть скористатися послугами сурогатної матері, а тому порадили іспанцям, охочим вдатися до цієї процедури, відмовитися від ідеї їхати на Україну.

Однак Україна все ще популярна. Вона одна з небагатьох в Європі, де сурогатне материнство регулюється законом і дозволено для іноземних пар. Крім того, ціни тут набагато нижче, ніж в цілому по Європі, тому на Україну націлюється все більше пар з інших держав.

Як повідомляв УНН, українські правоохоронці викрили медичний заклад, який займався наданням незаконних послуг з сурогатного материнства.

Українські Національні Новини

Суспільство