ukenru
ispaniia-peredast-ukraini-shche-20-tankiv-leopard-2a4-zmi

Іспанія передасть Україні ще 20 танків Leopard 2A4 - ЗМІ

 • 101743 переглядiв

Іспанія може незабаром передати Збройним силам України ще 20 основних бойових танків Leopard 2A4, але оскільки машини знаходять на консервації для їхнього попереднього ремонту потрібен час.

Іспанія невдовзі може передати Збройним силам України ще 20 основних бойових танків Leopard 2A4. Про це пише УНН з посиланням на Infodefensa.  

Деталі 

Зазначається, що відповідне рішення схвалила Міжвідомча рада з торгівлі та контролю оборонної техніки й технологій подвійного призначення Іспанії.

Водночас у виданні кажуть, що танки наразі перебувають на консервації, тож знадобиться ще деякий час для їхнього ремонту, перш ніж вони потраплять до ЗСУ.

Як і інші матеріали, перед відправленням вони будуть доопрацьовані на заводі Santa Bárbara Sistemas в Алькала-де-Гуадаїра в Севільї

- наголосили у виданні.

04.03.24, 21:59 • [views_0]

Доповнення

Держсекретар Іспанії з торгівлі Сіані Мендес зазначила, що озброєння, які експортуються Іспанією, є "необхідними, пріоритетним і найважливішими" для України в боротьбі з росією.

Коментуючи ризики, пов'язані з потраплянням на чорний ринок обладнання, що призначене для України, вона запевнила, що Київ обов'язково використає техніку  для захисту власної національної безпеки. 

Нагадаємо

Взимку очільниця іспанського оборонного відомства Маргарита Роблес заявила, що Іспанія передасть Україні партію броньованих гусеничних машин M113 та електрогенератори.