irlandiia-zvynuvachuie-rosiiu-u-shpionazhi-na-svoii-terytorii

Ірландія звинувачує росію у шпіонажі на своїй території

 • 14304 переглядiв

Керівник розвідки Ірландії заявив, що росія шпигує в країні. Влада стежить за діяльністю росії, Китаю та ісламістських груп, співпрацюючи з європейськими та американськими спецслужбами.

Керівник Бюро безпеки і розвідки Національної поліції Ірландії заявив, що росія є однією з невеликої кількості країн, які шпигують в Ірландії. Про це УНН пише з посиланням на Ireland's National Public Service Media RTÉ.

Деталі

В інтерв'ю для програми RTÉ "This Week" помічник комісара Майкл МакЕлґунн, який очолює підрозділ поліції, що відповідає за державну безпеку, сказав, що їх особливо турбують держави, які займаються шпигунством на суверенній території Ірландії.

За його словами, ці держави, включаючи росію, прагнуть підтримати екстремістські угруповання і посіяти недовіру до уряду. Вони також намагаються викрасти державні та промислові секрети, що підриває репутацію Ірландії.

Він визнав, що країни шпигують одна за одною та запевнив, що Служба безпеки і розвідки тісно співпрацює з іншими європейськими розвідувальними службами і контролює в'їзд і виїзд підозрюваних у шпигунстві в країну і з неї.

Так влаштований світ. Ми зобов'язані розслідувати і протидіяти загрозам з боку ворожих держав, що включає в себе шпигунство в державі. Ми зобов'язуємося відстежувати конкретні загрози. росія є однією з тих країн, в яких ми зацікавлені

- сказав він.

Помічник комісара сказав, що служби також стежать за діяльністю Китаю, оскільки ЄС розглядає його як економічного конкурента і системного суперника на світовій арені.

Поліція заявляє, що існує низка ісламістських екстремістських груп, за якими вони стежать спільно з європейськими та американськими спецслужбами. Однією з найвідоміших є ІДІЛ, яка закликала до нападів у континентальній Європі. Він сказав, що ІДІЛ присутня в Ірландії, але вдалося запобігти приїзду одного з їхніх підозрюваних бойовиків.

Вони не зосереджені на нападі, а зацікавлені у фінансовій та матеріально-технічній підтримці. Нам вдалося запобігти переїзду сюди великого гравця

- сказав він.

Ця група є мішенню для підрозділу з боротьби з фінансуванням тероризму, що входить до складу Спеціального детективного підрозділу.

Нагадаємо

Повідомлення про діяльність російських шпигунів надходять з різних європейських країн. Зокрема, Чеська Республіка з 2023 року є мішенню хакерів, пов'язаних з російською військовою розвідкою, які використовують вразливість Microsoft Outlook. Країна осудила росію та закликала припинити кібератаки.

Окрім того, у Болгарії правоохоронець був затриманий за підозрою у шпигунстві шляхом передачі службової інформації громадянину росії, ймовірно, колишньому дипломату посольства росії в Софії.

Також у Швеції Окружний суд Стокгольма засудив двох чоловіків за шпигунство на користь росії при обтяжуючих обставинах.

У парламенті Молдови проходять обшуки: можуть бути пов'язані зі справою про шпигунство на користь рф - ЗМІ 31.07.24, 12:45

Популярні

Новини по темі

Ірландія звинувачує росію у шпіонажі на своїй території

 • 14304 переглядiв

СБУ "накрила" масштабну агентурну мережу фсб у 6 областях

 • 35310 переглядiв

Херсон вранці зазнав атаки військ рф: поранено чоловіка

 • 24889 переглядiв