institut-vivchennya-viyni-okupanti-boyatsya-kontratak-ukrayinskoyi-armiyi-na-skhodi

Інститут вивчення війни: окупанти бояться контратак української армії на сході

 • 220408 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що російські загарбники взяли оперативну паузу для відновлення боєздатності з'єднань, а тактичні обмежені наступальні дії на Донбасі пояснюються побоюваннями контратак з боку ЗСУ, передає УНН.

Деталі

Голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай зазначив, що окупанти станом на 8 липня не проводять оперативну паузу і продовжують обстріли населених пунктів та перекидання додаткових танкових підрозділів на Донбас. Але ISW з посиланням на зібрані дані припускає, що все ж російські загарбники після захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська явно потребують відновлення бойової потужності та нарощування можливостей перед початком чергової широкомасштабної наступальної операції.

Саме тому, на думку аналітиків, вони перебувають в оперативній паузі в цьому секторі ведення бойових дій.

Наголошується, що усвідомлюючи небезпеку перехоплення українцями ініціативи та переходу до власного наступу, російські війська продовжують проводити більш обмежені наступальні дії на цій ділянці та в інших місцях уздовж лінії фронту.

Нагадаємо

Інститут вивчення війни повідомляє, що російські загарбники, можливо, готуються до одночасного паралельного штурму на Слов'янськ та Краматорськ.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    "Укрзалізниця" призначила евакуаційний потяг на 9 липня

     • 120949 переглядiв

    Twitter має намір подати до суду на Ілона Маска

     • 194479 переглядiв

    ОК "Південь": ЗСУ знищили майже 200 окупантів

     • 128982 переглядiв