ukenru
infektsionist-rozpoviv-yak-ne-zakhvoriti-na-koronavirus-u-novorichni-svyata

Інфекціоніст розповів, як не захворіти на коронавірус у новорічні свята

 • 19671 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Менше тижня залишилося до Нового Року, отож, журналісти УНН звернулися до інфекціоніста Ігоря Гайдука за порадами, як не захворіти на коронавірус у новорічні свята.

Цитата:

“Перша порада – вакцинуватися, давно всі мали бути вакциновані, і тоді проблем було б значно менше. Однак вакцинація не повністю рятує від нових мутацій коронавірусу.

Тому далі стоїть питання здорового способу життя і тренування організму в цілому. Від умов, у яких людина живе і чим харчується, як проводить час, скільки годин вона тренується, залежить її здоров'я. Це є загальна відбірність організму проти всіх інфекцій, включаючи коронавірус”, - вважає інфекціоніст.

Профілактика коронавірусу

На думку Ігоря Гайдука, профілактика інфекції - дуже важлива.

“Миття рук, носіння маски, слідкування за тим, аби маска була свіжою. Прогулянки на свіжому повітрі. Оце і є головні методи профілактики. Головне - не забувати про засоби індивідуального захисту”, - підкреслив він.

Раніше Міністерство охорони здоров'я оприлюднило поради, як захистити себе та рідних у період новорічних свят в умовах пандемії: радять не забувати про маски і не влаштовувати масштабних святкувань.

Тим часом в.о. генерального директора директорату фармацевтичного забезпечення МОЗ України Іван Задворних заявив, що медичні вироби для лікування та профілактики коронавірусу Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Антиковід” та Протипатогенний засіб Sterisent “Санація+Для дихальних шляхів” вже пройшли сертифікацію та введені в обіг в Україні.

Отож, за словами розробників медвиробів, їх вже можна активно використовувати як профілактику від COVID-19 під час масових святкувань.

“Наші медичні вироби вже можна придбати на офіційному сайті http://sterisent.info/. Їх дуже просто використовувати в домашніх умовах — потрібен лише небулайзер. Препарати можуть застосовуватися не лише для лікування, а й як профілактика від захворювання на коронавірус. Це дуже актуально в новорічні свята під час масових святкувань”, - розповіла директор компанії “Стерісент Ізраїль Україна “Інститут комплексних систем безпеки” Анастасія Калініна.

Саме ця компанія разом з ізраїльськими науковцями (69 дослідників, серед яких — 2 нобелівські лауреати) займалася розробкою цих препаратів.

За їх словами, до складу медвиробів входить гіпохлориста кислота з гіпохлорит-іону, натрію хлорид і вода. Хіміко-фізична дія препаратів спрямована на пряме знешкодження будь-якого вірусу в місці його найбільшого скупчення на слизових оболонках людини в дихальних шляхах. Тому вони і не допускають реплікації вірусу, отож, хвороба не переходить у більш тяжку стадію.

Українські Національні Новини

Суспільство