iaki-alternatyvy-podoliak-vidreahuvav-na-zaklyky-ne-atakuvaty-npz-rf

"Які альтернативи?": Подоляк відреагував на заклики не атакувати НПЗ рф

 • 23980 переглядiв

Україна не бачить альтернативи ударам по російській військовій інфраструктурі, включно з нафтопереробними заводами, щоб суттєво зменшити російський потенціал агресії, оскільки санкції та бізнес-інтереси все ще дозволяють росії фінансувати війну.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк не бачить альтернативи ударам по "військовій інфраструктурі" росії, включно з нафтопереробкою, для зниження "потенціалу агресії" рф, пише УНН

Деталі

Бити чи не бити? Це риторичне питання. Адже якщо ми не вдаримо по "військовій інфраструктурі" росії, включно з нафтопереробкою, то як ми зможемо істотно знизити її "потенціал агресії"

- вказав Подоляк.

Він зауважив, що дії України цілком конкретно і чітко прописані у відповідних параграфах міжнародного права. "З огляду на те, що "санкції", бізнес-інтереси приватних компаній із білою юрисдикцією і міжнародна торгівля, як і раніше, залишають рф просто величезні ринкові можливості для фінансування агресії, які альтернативи?", -  задався питанням радник керівника Офісу. 

"Або ви, як і раніше, хочете продовжувати жити в екзистенціальному страху очікування "глобальної третьої світової війни", добровільно зберігаючи військово-економічний потенціал рф у повному обсязі? Ще раз: які інші альтернативи, здатні ефективно замінити фізичне знищення російської сировинної інфраструктури для забезпечення війни?", - повторив Подоляк. 

Доповнення 

Як заявляв Президент Володимир Зеленський, реакція США на удари по енергетичних об'єктах росії не була позитивною. 

Втім саме через атаки безпілотників на нафтопереробні заводи в росії відчутно скоротився експорт російського дизельного пального. 

Під час атаки на російські енергетичні об'єкти Україна почала використовувати дрони зі штучним інтелектом, що допомагає обійти системи ППО та РЕБ.

Популярні

Новини по темі

Блінкен: Київ ніколи не потрапить до рук росії

 • 34206 переглядiв