hur-rozpochata-rosiieiu-viina-pochynaie-vyklykaty-rozdratuvannia-u-rehionakh-ahresora

ГУР: розпочата росією війна починає викликати роздратування у регіонах агресора

 • 30563 переглядiв

Внутрішній пропаганді росії не вдається підтримувати ентузіазм щодо війни в Україні, натомість вона викликає втому і невдоволення серед росіян через невідповідність інформації, яку поширює влада, реальній ситуації з великими втратами і виснаженням ресурсів.

Внутрішня пропаганда росії вже не здатна викликати колишнього ентузіазму щодо військових дій в Україні, замість цього спричиняючи втому та невдоволення серед росіян. Основна причина цього - розходження між реальними подіями та інформацією, що її транслює уряд. Про це повідомляють у ГУР МО, пише УНН.

Розпочата росією війна проти України стає фактором роздратування у регіонах держави-агресора. Інформація про бойові дії, яку транслює внутрішня пропаганда, дедалі частіше викликає у російського населення втому та невдоволення, ніж захват та екзальтацію, як було на початку вторгнення

- повідомляють у ГУР.

У розвідці зазначають, що одна з основних причин таких змін полягає в розбіжностях між інформацією, яку розповсюджує уряд, та реальною ситуацією: приховування реального рівня втрат у війні стає дедалі складніше, а ресурси для ведення військових операцій швидко виснажуються, що підтверджується активними заходами москви щодо найбільшого в історії збільшення податків.

"Згідно з планом кремля, під виглядом "прогресивної шкали податку на прибуток фізичних осіб" побори в бюджет зростуть для росіян, які заробляють більше 2200 доларів на місяць. Ставка податку на прибуток зросте з 20% до 25%. За оцінками російського режиму, так звана податкова реформа дозволить зібрати близько 200 мільярдів доларів у період з 2025 по 2031 роки", - додають у ГУР.

У британській розвідці підрахували втрати армії рф за травень-червень12.07.24, 12:34

Вони пишуть, що песимістичні суспільні настрої, які фіксують у кремлі, змушують російське військово-політичне керівництво готувати громадян до скорочення витрат. У відповідь на це, регіональні лідери, призначені путінським режимом, намагаються переключити увагу громадськості з неприємної теми війни на активне розв'язання соціально-побутових питань.

Представники влади в москві, зокрема члени партії, вирушили до населення для організації різноманітних заходів на підтримку учасників війни проти України та їхніх сімей, проведення прийомів громадян, а також розроблення і обговорення законопроектів на соціальну тематику, таких як підтримка волонтерства, підвищення зарплат, захист прав ветеранів.

"Окреме місце тут посідає "підтримка" інвалідів, кількість яких постійно зростає через війну проти України. Зокрема, для покалічених під час бойових дій окупантів російська влада прагне розвивати внутрішній туризм. Наприклад, мінімальна кількість місць для інвалідів на російських парковках тепер становить 15%", - пишуть у ГУР.

Також на росії розпорядились виділяти учасникам війни проти України так звані "вєрєщагінскіє карти" ― ваучери номіналом 15 тисяч рублів, на які впродовж року можна купувати квитки у заклади культури.

"Загалом активізація "соціальної" діяльності держави-агресора свідчить про спробу каналізувати невдоволення та уникнути неконтрольованих соціальних вибухів на росії", - зазначили у розвідці.

Нагадаємо

Російський льотчик 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії передав Головному управлінню розвідки МО України дані про своїх колег після удару по дитячій лікарні "Охматдит". Саме вони постійно обстрілюють українські міста ракетами Х-101.

Ірина Колеснік

Війна

Популярні

Новини по темі

Кулеба про вступ до НАТО: "Не можемо чекати ще 75 років"

 • 79426 переглядiв

У Харкові прогримів вибух

 • 24646 переглядiв