humeniuk-pro-zastosuvannia-rf-kab-1500-na-pivdni-ne-fiksuvaly-takykh-vypadkiv

Гуменюк про застосування рф КАБ-1500 на півдні: не фіксували таких випадків

 • 32083 переглядiв

Російські війська не застосовували авіаційні бомби КАБ-1500 у зоні відповідальності Південного оперативно-тактичного угруповання Збройних сил України, але застосували бомби КАБ-500 по населених пунктах у Херсонській області та 250-кілограмові керовані бомби на Запорізькому напрямку, повідомила керівник прес-центру Південного оперативно-тактичного угруповання ЗСУ Наталія Гуменюк.

В зоні відповідальності Сил оборони півдня наразі не фіксувалися випадки застосування рф авіаційних бомб КАБ-1500. Про це повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Що стосується півторатонних КАБів, то в нашій зоні відповідальності ми не фіксували таких випадків. Ми говоримо про класичні КАБи-500, які ворог спрямовував по населених пунктах, зокрема Херсонщини

- сказала Гуменюк.

Також за її словами, фіксувалися випадки 250 кілограмових керованих авіабомб на Запорізькому напрямку.

Інших ми поки що не фіксували, але розуміємо, що потенціал ворога в цьому сценці може мати певне нарощування, тому що оборонно-промисловий комплекс в них не зупинився

- зазначила Гуменюк

Доповнення

26 березня повідомлялося, що російські війська запустили ракету КАБ-1500 по житловому п'ятиповерховому будинку в Красногорівці Донецької області, в результаті чого три людини загинули і дві жінки були евакуйовані поліцією.

 Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомляв, що бомби ФАБ-1500 - надзвичайно потужна зброя. Основне - це боротися безпосередньо з їхніми носіями, а саме - літаками Су-34 та Су-35. 

Популярні

Новини по темі