hrynchuk-zaraz-pro-blekauty-movy-ne-ydetsia-ale-maibutnie-zalezhyt-vid-planiv-voroha

Гринчук: Зараз про блекаути мови не йдеться, але майбутнє залежить від планів ворога

 • 35251 переглядiв

Наразі Україна здатна збалансувати свою енергетичну систему та уникнути відключень електроенергії, але майбутні ворожі атаки можуть порушити стабільну роботу системи.

Нині немає загрози блекаутів, але подальша ситуація залежить від планів ворога. Про це повідомляє заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук для Ми-Україна, передає УНН.

Деталі

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук переконана, що зараз Україна готова забезпечити стабільну роботу енергосистеми.

Зараз, за словами посадовиці, немає загрози блекаутів. Проте, Гринчук застерегла від можливих наслідків майбутніх атак з боку ворога, наголошуючи, що дії та плани агресора можуть визначити подальший розвиток подій.

Якщо ситуація така як на сьогодні, то не буде жодних блекаутів. Однак ми повинні пам’ятати, що ми не знаємо планів ворога, якими будуть подальші атаки, якими будуть наслідки. Тому ситуації можуть бути абсолютно різними. На жаль, це залежить зараз не від нас, а від планів ворога. Якщо дивитися на ситуацію, яка сьогодні – ми здатні збалансувати систему і забезпечити її стабільну роботу. Про блекаути мови не йдеться

– заявила Світлана Гринчук.

Відтак, українська сторона готова до будь-яких викликів, але деякі аспекти ситуації лежать поза її контролем.

Без жодного блекауту та без застосування графіків відключень: Шмигаль про другу зиму під час війни01.03.24, 15:22

Юлія Котвицька

Війна

Популярні

Новини по темі

У Харкові лунають вибухи, окупанти завдають ударів - ОВА

 • 35834 переглядiв

У Грузії зафіксували одразу два землетруси

 • 39202 переглядiв

Ще у двох областях вводять аварійні відключення: деталі

 • 89102 переглядiв