hroshova-vynahoroda-ta-vidpustka-shcho-peredbachaie-zakonoproiekt-pro-mobilizatsiiu-za-znyshchenu-tekhniku-voroha

Грошова винагорода та відпустка: що передбачає законопроєкт про мобілізацію за знищену техніку ворога

 • 33050 переглядiв

Українські військовослужбовці отримуватимуть винагороду за знищення ворожої зброї та техніки в розмірі від 11680 грн до 876 000 грн, а також матимуть право на додаткову відпустку до 15 днів на рік під час воєнного стану.

Військовослужбовцям виплачуватимуться винагорода за знищене озброєння та військову, бойову техніку противника, а також надаватиметься відпустка до 15 днів. Про це йдеться в законопроєкті №10449, пише УНН.

Деталі

Згідно з законопроєктом, військовослужбовцям під час дії воєнного стану виплачуватимуться винагорода за знищене (захоплене) озброєння та військову, бойову техніку противника у розмірі від чотирьох до трьохсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня.

Наразі такі виплати будуть на рівні від 11680 гривень до 876 тис. гривень.

Також військовослужбовцям надаватимуть додаткова відпустка за знищену техніку тривалістю не більше 15 календарних днів на рік.

Окрім того, законопроєкт передбачав встановлення одноразової доплати у розмірі 70 тис. гривень військовослужбовцям, які перебувають на "нулі" та щомісячну виплату винагороди за особливості проходження служби у розмірі 10 тис. гривень.

Однак, ця норма була виключена в остаточній редакції законопроєкту.

Нагадаємо

Парламент схвалив постанову, яка зобов'язує уряд підтримати постанову щодо доплат для бійців Сил оборони на передовій та підготувати законопроєкт про ротацію.

Популярні

Новини по темі