holova-yevrorady-zaklykav-do-posylennia-pidtrymky-ukrainy-ta-finansuvannia-oboronnoi-promyslovosti-yevropy

Голова Євроради закликав до посилення підтримки України та фінансування оборонної промисловості Європи

 • 28832 переглядiв

Шарль Мішель, президент Європейської Ради, закликає до більшої і прискореної військової підтримки України і створення реального оборонного союзу ЄС з єдиним оборонним ринком

Президент Європейської Ради Шарль Мішель вказав на значну військову допомогу Україні з боку ЄС і закликав до більшої підтримки Києва та збільшення фінансування європейської оборонної промисловості. Про це він сказав у четвер на щорічній конференції Європейського оборонного агентства, пише УНН.  

Наразі з нашими державами-членами ми надали безпрецедентну військову допомогу Україні: 27 мільярдів євро через наш Європейський фонд миру та нашу місію військової допомоги ЄС. Але нам потрібно зробити більше. Більше ракет, більше боєприпасів, більше систем ППО. І швидше. Це зобов’язання: зобов’язання перед українським народом і перед нашими громадянами. Захищаючи Україну, ми захищаємо себе. Наша триваюча сильна військова підтримка також надсилає сигнал нашим партнерам – особливо нашим американським союзникам – чіткий сигнал про те, що ми ставимося до нашої безпеки більш серйозно, ніж будь-коли

- сказав Мішель.

Деталі

Він також зауважив, що у ЄС працюють над тим, щоб доставити Україні один мільйон артилерійських боєприпасів. "Так, це виклик. Це займе трохи більше часу, ніж ми сподівалися, але це станеться", - зазначив Мішель.

Голова Євроради також наголосив, що відчуває, що "настав час створити справжній оборонний союз у поєднанні зі справжнім єдиним оборонним ринком".

"Він повинен зосередитися на двох цілях, рухаючись вперед. По-перше, наша залізна військова підтримка народу України, тому що безпека України – це наша безпека, безпека всіх нас. По-друге, ми повинні посилити нашу європейську оборону. Зараз, завтра і в майбутньому", - підкреслив Мішель.

Він також вказав, що необхідно працювати над "справжнім єдиним оборонним ринком". І запропонував чотири конкретні ідеї.

"По-перше, нам потрібно зробити координацію наших витрат на оборону більш ефективною. По-друге, ми повинні адаптувати нашу нормативну базу, щоб ми могли діяти швидше та з більшою гнучкістю. По-третє, ми маємо збільшити фінансування нашої оборонної промисловості. І по-четверте, ми повинні зосередитися на конкретних проектах, які мають структурний вплив у Європі і забезпечують безпеку для наших громадян", - вказав Мішель.

Нагадаємо

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що стратегія оборонної промисловості (EDIS) ЄС повинна включати Україну - її потреби та промисловий потенціал.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Best Marketing Team і три бронзи - результат МХП на Effie Awards Ukraine 2023

     • 22126 переглядiв

    "Ми знищимо ХАМАС": Нетаньяху після зустрічі з Блінкеном

     • 27963 переглядiв