hidrotermalnyi-vybukh-stavsia-u-yelloustonskomu-parku-u-ssha-ye-poshkodzhennia

Гідротермальний вибух стався у Єллоустонському парку у США, є пошкодження

 • 12370 переглядiв

У Єллоустонському національному парку стався гідротермальний вибух біля Сапфірового басейну. Кипляча вода і пара пошкодили частину дощатого настилу, постраждалих немає, басейн тимчасово закрито.

Гідротермальний вибух стався у басейні Бісквіт-Бейсін (Biscuit Basin) у Єллоустонському національному парку, він пошкодив частину дощатого настилу, повідомляє CBS News, пише УНН.

Деталі

За словами офіційних осіб, гідротермальний вибух стався у вівторок вранці в Бісквіт-Бейсіні Єллоустонського національного парку на північному заході Вайомінга у США, внаслідок чого кипляча вода і пара піднялися в повітря і завдали деякої шкоди променаду.

Невелике локалізоване виверження сталося о 10.19 ранку за місцевим часом біля Сапфірового басейну (Sapphire Pool), який знаходиться приблизно за 3,2 км на північний захід від відомого гейзера "Старий Служака" (Old Faithful), повідомила Служба національних парків США.

Басейн, включаючи паркування та тротуари, тимчасово закрито доти, доки чиновники парку не визначать, що цей район безпечний.

Повідомлень про постраждалих не надходило, масштаби збитків все ще оцінюються, повідомили у Службі національних парків. На фотографіях, опублікованих Єллоустоуном у соціальних мережах, видно дощатий настил, завалений сміттям, зі зруйнованою лавкою та частинами огорожі.

"Гідротермальні вибухи, що є епізодами раптового перетворення води на пару, надзвичайно важко передбачити", - повідомила Геологічна служба США в соціальних мережах. Агентство порівняло виверження зі скороваркою, додавши, що "вони можуть взагалі не подавати попереджувальних знаків".

Представники парку також заявили, що вулканічна активність залишається "на нормальному фоновому рівні".

"Подібні речі трапляються 1-2 рази на рік десь у Єллоустоні (часто у віддалених районах, тому залишаються непоміченими), - повідомила Геологічна служба США в соціальних мережах. - Це недооцінена небезпека, на яку ми звертали увагу багато років. Аналогічна подія сталася приблизно в тому ж місці у 2009 році".

Агентство додало, що "невелике (виверження - ред.) не означає, що воно не було вражаючим".

Виверження вулкану на Сицилії порушило польоти в аеропорту Катанії05.07.24, 16:55

Популярні

Новини по темі

Майже 70% українців вільно володіють українською мовою

 • 20469 переглядiв