harris-na-pershomu-peredvyborchomu-mitynhu-obrushylasia-z-krytykoiu-na-trampa

Гарріс на першому передвиборчому мітингу обрушилася з критикою на Трампа

 • 13312 переглядiв

Віцепрезидентка США Камала Гарріс провела перший мітинг своєї передвиборчої кампанії в Мілуокі. Вона розкритикувала Дональда Трампа, пообіцяла відновити єдність партії та захистити права жінок.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс на першому мітингу в межах своєї передвиборчої кампанії обрушилася з критикою на республіканця Дональда Трампа і пообіцяла відновити єдність партії, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Багатотисячний мітинг пройшов у Мілуокі в штаті Вісконсин - одному з ключових штатів, де вирішуватиметься результат голосування. Там же, в Мілуокі, Трампа минулого тижня офіційно висунули кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Гарріс поки що не висунули офіційно, але напередодні вона вже заручилася підтримкою достатньої кількості демократів, а за перший день після оголошення президента Джо Байдена про вихід із передвиборчих перегонів зібрала рекордну суму пожертвувань.

Камала Харрис получила значительную поддержку среди демократов для выдвижения на пост президента США23.07.2024, 07:58

"Дональд Трамп хоче відкинути нашу країну назад, - сказала Гарріс присутнім у Мілуокі, повторивши те, що говорила напередодні у своєму передвиборчому штабі. - Чи хочемо ми жити в країні свободи, співчуття і верховенства закону або в країні хаосу, страху і ненависті?"

Тоді як президент США Джо Байден під час кампанії часто говорив про Трампа як про загрозу демократії в широкому розумінні, Гарріс використовувала більш особистий підхід, зазначає AFP, і посилалася на свій послужний список на посаді прокурора Каліфорнії, який мав справу з такими, як вона висловилася, "хижаками" і "шахраями", як колишній президент.

"Я бралася за злочинців усіх мастей, - сказала вона. - Хижаків, які знущалися над жінками. Шахраїв, які обманювали споживачів. Шахраїв, які порушували правила заради власної вигоди".

У своїй промові Гарріс, як зазначено, детально зупинилася на темі абортів, пообіцявши "зупинити екстремальні заборони Трампа" і заявивши: "Ми маємо довіряти жінкам ухвалювати рішення щодо свого тіла, а не дозволяти уряду вказувати їм, що робити".

Трамп у відповідь засудив її за нездатність впоратися з міграційною кризою на кордоні і сказав, що не проти провести дебати з нею у вересні, коли він мав зустрітися з Байденом в ефірі ABC News.

Трамп заявил, что хочет провести дебаты с Харрис24.07.2024, 09:09

Популярні

Новини по темі

Сирський: повернути Крим реально. Київ має план

 • 26869 переглядiв

Ракетна атака рф на Харків: наразі без постраждалих

 • 26006 переглядiв

Фішинг: шо це таке та як не стати жертвою шахраїв

 • 109607 переглядiв