harantii-bezpeky-dlia-ukrainy-v-op-provely-cherhovyi-raund-konsultatsii-z-nimechchynoiu

Гарантії безпеки для України: в ОП провели черговий раунд консультацій з Німеччиною

 • 32274 переглядiв

Україна та Німеччина провели ще одну консультацію, присвячену двосторонній угоді про гарантії безпеки, під час якої українські посадовці подякували Німеччині за підтримку процесу інтеграції України до ЄС. Було обговорено подальші плани комунікації щодо правової бази угоди.

Сьогодні було проведено черговий раунд консультацій із Німеччиною щодо укладення двосторонньої угоди про надання Україні безпекових гарантій, передає УНН із посиланням на Офіс Президента.

Деталі

До української переговорної групи, яку очолив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, також увійшли заступник керівника Офісу Глави держави Роман Машовець, представники Міністерства оборони та Міністерства закордонних справ України.

За даними ОП, Ігор Жовква подякував за вагому роль Німеччини та особисто Федерального канцлера Олафа Шольца в ухваленні Європейською радою історичного рішення щодо початку переговорів про вступ України до Європейського Союзу.

Зі свого боку представник Міністерства закордонних справ Німеччини Маттіас Люттенберг відзначив успіх України у впровадженні реформ навіть в умовах повномасштабної війни.

Безпекові гарантії не замінять Україні членство в НАТО - Кулеба12.07.23, 09:38 • [views_349590]

Сторони обмінялися думками щодо основних складових безпекових гарантій для України, порушили питання правових меж майбутньої двосторонньої угоди, а також узгодили план подальшої комунікації.

"Німеччина демонструє лідерство у фінансовій і військовій підтримці України, особливо з погляду продовження широкомасштабної допомоги у 2024 році. Ваша держава, яка є членом ЄС і НАТО, – незамінний гарант безпеки України та її майбутнього в цих організаціях", – наголосив заступник керівника Офісу Президента.

Україна та Нідерланди розпочали консультації щодо двосторонньої угоди про безпекові гарантії28.10.23, 15:46 • [views_79680]

Антоніна Туманова

Політика

Популярні

Новини по темі

У росії зростає рівень невдоволення війною ― Скібіцький

 • 29415 переглядiв

В окупованому Бердянську пролунали вибухи

 • 36890 переглядiв

Запоріжжя атакували ракетами, є руйнування – ОВА

 • 38087 переглядiв