halkin-pidtrymav-pereimenuvannia-vulyts-v-odesi

Галкін підтримав перейменування вулиць в Одесі

 • 13313 переглядiв

Максим Галкін висловився на підтримку українізації вулиць в Одесі. Він вважає, що це питання мають вирішувати одесити, і підкреслив право українців на вибудовування власних національних орієнтирів.

Російський гуморист Максим Галкін, який виїхав з рф і засудив агресію рф, висловив свою думку з приводу перейменувань вулиць в Одесі, передає УНН.

Деталі

Так, Галкін підтримав українізацію вулиць у коментарях до посту відомого українського кіно- і телепродюсера Олександра Роднянського.

Галкін переконаний, це питання слід віддати на розгляд виключно одеситам.

Культура залежить від сім'ї, освіти, а вибір письменника, поета залежить від звучання часу. Від того, що серце просить. Серце українців просить зараз скоріше поезію прекрасної Ліни Костенко, ніж мною улюбленого Пушкіна. І мені Ліна Костенко зараз теж ближча. Як би не називалася вулиця Пушкіна в Одесі, вона складається з іншого: з фасадів і платанів, із сухого літнього повітря і щасливих людей - я її такою пам'ятаю. Якщо українці хочуть розмежування з культурою імперії та вибудовування власних національних орієнтирів, це їхнє право. Ні Пушкіна, ні вулицю, ні українців я через це менше любити не стану

- пояснив Галкін.

Нагадаємо, голова Одеської облдержадміністрації Олег Кіпер ухвалив рішення перейменувати 84 одеські вулиці.

undefinedundefined

Популярні

Новини по темі

Галкін підтримав перейменування вулиць в Одесі

 • 13313 переглядiв