google-mozhe-unyknuty-antymonopolnoho-pozovu-yakshcho-rozirve-uhodu-z-apple

Google може уникнути антимонопольного позову, якщо розірве угоду з Apple

 • 13318 переглядiв

Google може уникнути антимонопольних дій, розірвавши угоду з Apple щодо пошуку за замовчуванням. Це може коштувати Apple до 20 млрд доларів прибутку, але прискорить її перехід до пошукових сервісів на основі ШІ.

За оцінками аналітиків, якщо угоду буде скасовано, прибуток виробника iPhone може скоротитися на 20 мільярдів доларів.

Пише УНН із посиланням на Reuters.

Угода Apple з Google може опинитися під загрозою після того, як суд США постановив, що пошуковий гігант, який належить Alphabet, пов’язаний з незаконною монополією.

Потенційний засіб правового захисту для Google, щоб уникнути антимонопольних дій, може включати розірвання угоди, яка робить пошукову систему за замовчуванням на пристроях Apple.

За даними аналітиків Morgan Stanley, Google щорічно платить Apple 20 мільярдів доларів за цю привілею, що еквівалентно 36% доходу від реклами від пошуку, виконаного через браузер Safari. За оцінками аналітиків, якщо угода зірветься, прибуток виробника iPhone може впасти на 4-6%.

Суд США визнав Google монополістом на ринку онлайн-пошуку05.08.24, 23:02

Договір діє принаймні до вересня 2026 року, і Apple має право в односторонньому порядку продовжити його ще на два роки, повідомили ЗМІ в травні з посиланням на документ, представлений Міністерством юстиції в антимонопольній справі.

Також Apple матиме кілька варіантів, зокрема пропонувати клієнтам альтернативи, такі як Microsoft Bing для клієнтів, або, можливо, новий пошуковий продукт на базі OpenAI.

Аналітики сходяться на думці, що це рішення прискорить перехід Apple до пошукових сервісів на основі штучного інтелекту.

Компанія заявила, що також веде переговори з Google про додавання чат-бота Gemini, а також планує додати інші моделі ШІ.

Apple також оновлює Siri за допомогою технології штучного інтелекту, надаючи їй більше контролю для виконання завдань, які раніше виявилися складними, наприклад написання електронних листів і взаємодія з повідомленнями.

Meta дивує своїм прибутком, порівняно з Microsoft і Google: зріст на 73% пов’язаний з ШІ01.08.24, 20:34

Популярні

Новини по темі

Уряд Вельсу вперше в історії очолила жінка

 • 13985 переглядiв