ukenru
golubovska-v-ukrayini-bude-defitsit-vaktsini-vid-covid-19

Голубовська: в Україні буде дефіцит вакцини від COVID-19

 • 18277 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. В Україні буде дефіцит вакцини для боротьби з COVID-19, а тому, в першу чергу, потрібно захистити групи ризику та людей, які надають медичну допомогу. Про це в ефірі телеканалу ZIK заявила заслужена лікарка України, головний інфекціоніст України Ольга Голубовська, інформує УНН.

“Я, як відомо, перехворіла цим захворюванням. Думаю, що не буду вакцинуватися. Принаймні, певний проміжок часу. Ви знаєте, я б не сказала, що в лікарів Європи позиція — не вакцинуватися. Просто, різні країни буду по-різному до цього підходити. У Німеччині зараз активно вакцинують групи ризику. Я, наприклад, теж вважаю: все одно буде дефіцит вакцини. Все одно, ми уже втрачаємо момент на оптимальну вакцинацію для попередження складних форм. Треба акцентуватися, в першу чергу, на групах ризику й тих людях, які надають медичну допомогу. Тому що ми з вами пережили моменти, коли хворіла велика кількість медичного персоналу, а той персонал, що залишився працював з “диким” перевантаженням. Це не вкладається в голову”, - заявила заслужена лікарка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Геополітична гра вакцин” впливає на здоров’я українців - NYT

Голубовська також відзначила, що позиція з цього питання буде різною, в залежності від різних факторів.

“Розумієте, я завжди стояла на тому, що кожна країна повинна приймати рішення, виходячи з своїх особливостей та ресурсів. Так цивілізовані країни й будуть робити. Тобто, вони свою політику формують з даної конкретної ситуації, а не через те, що хтось щось десь говорить”, - додала інфекціоніст.

Нагадаємо, днями Голубовська повідомила, що в Україні зростає кількість тяжкохворих на COVID-19, а саме пацієнтів в категорії 50-65 років.

Очікується, що перша партія вакцин від COVID-19 надійде до України в лютому.

Додамо, що перша заступниця голови ВРУ Олена Кондратюк заявила, що як тільки парламент вийде на роботу він повинен розглянути питання щодо відповідальності урядовців за безпрецедентний підрив національної безпеки в частині протидії пандемічним викликам. 

Українські Національні Новини

Суспільство