ukenru
golovniy-sanlikar-prokomentuvav-proval-informatsiynoyi-kampaniyi-na-pidtrimku-vaktsin-vid-kovid

Головний санлікар прокоментував провал інформаційної кампанії на підтримку вакцин від "ковід"

 • 17588 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Під час сьогоднішньої пресконференції в Києві Головному санітарному лікарю Віктору Ляшко довелося прокоментувати провал інформаційної кампанії на підтримку вакцинації від COVID-19, повідомляє УНН.

Питання було адресовано Ляшку, оскільки його зона відповідальності як головного санлікаря - епідблагополуччя населення і реалізація державної політики у цій сфері. Всупереч розхожій думці, Ляшко не вважає кампанію провалом, а в якості аргументів призводить охоплення щепленнями від хвороб, які пов'язані з COVID-19 за 2020 рік.

Цитата

"Рівні охоплення плановими щепленнями в 2020 році кращі за останні 5 років, цього вдалося досягти завдяки тому, що ми чітко і якісно планували кампанії імунопрофілактики. Я думаю, що ми забезпечимо проведення вакцинації проти COVID-19 з високими показниками охоплення", - говорить Ляшко.

Деталі

Про те, що кампанія на підтримку вакцин від COVID-19 провалена неодноразово помічали оглядачі.

"Не ведеться і інформаційна кампанія на підтримку вакцинації. Влада лише оголосила, що вона буде безкоштовною. Хоча це теж не факт: з появою безкоштовної вакцини в країні обов'язково знайдуться і ті, хто захоче на ній заробити.
Завдання держави - забезпечити людей вакциною і організувати масову імунізацію", - писало видання Deutsche Welle в лютому.

Подібні зауваження підтверджуються і цифрами. На кінець листопада 40% українців не готові були вакцинуватися від COVID-19, навіть безкоштовно.

Немає довіри до вакцин і з боку медиків. Вони не впевнені у здатності вакцини захистити їх від COVID-19 і скаржаться на низьку поінформованість.

"Я не буду робити щеплення, оскільки не впевнена, що вакцина зможе мене захистити від різних штамів вірусу", - говорить медсестра одного з медичних закладів столиці.

Актуально по темі

За словами Ляшка, масова вакцинація в Україні почнеться вже завтра, 24 лютого. На першому етапі будуть працювати тільки мобільні бригади. Робити щеплення будуть "оксфордською вакциною" AstraZeneca, отриманою вранці 23 лютого.

Українські Національні Новини

Суспільство