ukenru
goal-sklav-reyting-top-20-naybilsh-visokooplachuvanikh-futbolistiv-svitu

Goal склав рейтинг топ-20 найбільш високооплачуваних футболістів світу

 • 85495 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Авторитетне англійське видання Goal склало рейтинг найбільш високооплачуваних футболістів світу, передає УНН з посиланням на матеріал видання.

Перше місце в рейтингу займає нападник "Барселони" Ліонель Мессі. Сукупний дохід аргентинця - 130 мільйонів євро в рік.

Другим у рейтингу йде форвард "Ювентуса" і збірної Португалії Кріштіану Роналду. Португалець заробляє 113 мільйонів євро в рік.

Трійку лідерів замикає нападник "ПСЖ" Неймар, який заробляє 91,5 мільйона євро в рік.

Також у топ-5 потрапили форвард "Барселони" Антуан Грізманн і нападник "Реала" Гарет Бейл. Дохід Грізманна становить 44 мільйони євро, Бейла - 40,2 мільйона євро в рік.

Замикає топ-20 захисник "Реала" Серхіо Рамос, який заробляє 23 мільйони євро в рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичне "Динамо" може повторити долю "Манчестер Сіті"

Як повідомляв УНН, у ЗМІ потрапила інформація про реальну заробітну плату півзахисника столичного "Динамо" - Міккеля Дуелунда. Виявилося, що в українському клубі він заробляє 1,6-2 млн євро в рік.

При цьому, згідно з опублікованими в ЗМІ зарплатними відомостями, гравці "Динамо" нібито отримують у місяць всього від 15 435 грн до 20 647 грн. Саме з цих мінімальних, але "білих" сум сплачуються податки.

Різниця з реальними доходами футболістів - це гроші з офшорних рахунків динамівських компаній, які мають реєстрацію на Кіпрі.

Такою схемою фінансування столичного клубу пояснюється різниця у сплачених податках, наприклад, з ФК "Шахтар". Якщо в 2017 році ФК "Шахтар" (Донецьк) сплатив до бюджету 83,7 млн грн податку на додану вартість і потрапив до рейтингу найбільших платників податків України, то ФК "Динамо" (Київ) перерахував до бюджету зазначеного податку всього лише близько 2,5 млн грн.

Українські Національні Новини

Спорт