ukenru
globalniy-indeks-miru-ukrayina-vse-sche-sered-pereliku-naymensh-mirnikh-krayin-svitu

"Глобальний індекс миру": Україна все ще серед переліку найменш мирних країн

 • 68688 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. У оновленому "Глобальному індексі миру" Україна все ще залишається серед переліку країн з низьким рівнем миру, займаючи підсумкове 148-е місце між Нігерією (147) та Венесуелою (149). Про це йдеться у відповідному звіті, опублікованому Інститутом економіки і миру (IEP), інформує УНН.

Згідно звіту, Україна опинилася наприкінці списку "Глобального індексу миру" за 2020 рік - зайнявши 148-е підсумкове місце із 163 можливих. "Сусідами" України по рейтингу виявилися Нігерія (147), Венесуела (149), Туреччина (150), Північна Корея (151) та Пакистан (152). При цьому, Україна зуміла "покращити" у порівнянні із попереднім роком одну позицію в індексі.

Зазначається, що у порівнянні з минулим роком, індекс миру в регіоні "Росія та Євразія", до якого входить Україна, покращився, однак погіршення показників миру спостерігалися у Туркменістані, Казахстані і Україні.

Також вказується, що Україна займає 27-е місце за економічною вартістю насильства, низькі позиції наша країна продемонструвала також у показнику мілітаризації та рівневі соціальної безпеки. 

Щодо географічних сусідів, то найнижче місце в індексі зайняла Росія - 154-е місце. Далі ідуть Білорусь (94), Молдова (71), Словаччина (25), Угорщина (24), Румунія (22) та Польща (20). 

Лідерами індексу стали: Ісландія (1), Нова Зеландія (2), Португалія (3), Австрія (4), Данія (5), Канада (6), Сінгапур (7), Чехія (8), Японія (9) і Швейцарія (10).

Серед великих країн, то США зайняли низьке 121-е місце, Велика Британія - 42-е, Франція - 66.  

При складанні рейтингу враховуються 23 індикатори в трьох різних категоріях, включаючи "безпеку в суспільстві", "триваючі конфлікти" і "мілітаризацію". У першій категорії, зокрема, звертається увага на рівень вбивств, кількість ув'язнених, кількість поліцейських і сприйняття злочинності, в останній розглядалося число військовослужбовців, витрати на озброєння в співвідношенні до ВВП і експорт зброї. Аналітики оцінюють ситуацію більш ніж у 160 країнах світу.

Як повідомлялося раніше в УНН, Україна піднялася на 6 позицій у рейтингу свободи преси.

Українські Національні Новини

Суспільство