ukenru
gensek-oon-rozpoviv-pro-korist-ta-vigodi-priyomu-migrantiv-krayinami

Генсек ООН розповів про користь та вигоди прийому мігрантів країнами

 • 10066 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. На шляху до нового глобального договору державам-членам ООН необхідно визнати і зміцнити вигоди від міграції. Про це йдеться в статті Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, передає УНН з посиланням на прес-службу представництва ООН в Україні.

У цьому році в рамках засідань ООН вестимуться переговори щодо укладення глобального договору про міграцію. На думку А.Гуттереша, це буде першою всеосяжною міжнародною угодою такого роду, яка дозволить лідерам "розвінчати шкідливі міфи про мігрантів і викласти спільне бачення щодо того, як зробити так, щоб міграція відповідала інтересам всіх наших країн".

Таке завдання Генсек ООН вважає невідкладним. За його словами, на сьогодні майже 6 мільйонів мігрантів зайняті примусовою працею, що межує з рабством, найчастіше - у розвинених країнах.

"Я вважаю, що в основі обговорення договору повинні лежати три основних ідеї, які повинні задавати чітке політичне спрямування майбутньої міграції. По-перше, необхідно визнати і зміцнити вигоди від міграції, про які так часто забувають в ході суспільної дискусії", - пише А.Гутерреш.

Генсек ООН стверджує, що мігранти приносять "величезну користь як країнам, що їх приймають, так і країнам їхнього походження".

"Вони займають такі робочі місця, які не вдається заповнити за рахунок місцевих кадрів, і тим самим стимулюють економічну діяльність. Багато з них стають новаторами і підприємцями", - зазначив він.

Екс-верховний комісар ООН у справах біженців зазначив, що мігранти вносять значний вклад в міжнародний розвиток тим, що відправляють на батьківщину грошові перекази.

"Загальна сума грошових переказів в минулому році становила майже 600 млрд дол. США, що в три рази більше всієї допомоги з метою розвитку", - повідомив він.

А.Гуттереш підкреслив, що основним завданням договору є максимальне збільшення вигоди від впорядкованої, продуктивної міграції.

Окрім цього, вважає Генсек ООН, державам необхідно зміцнити верховенство права, що лежить в основі роботи з мігрантами та заходів з їхнього захисту.

Уряди, які ставлять великі перешкоди на шляху мігрантів або встановлюють жорсткі обмеження в плані можливостей для працевлаштування, наносять собі значний економічний збиток, оскільки перешкоджають тому, щоб їхні потреби в робочій силі задовольнялися на впорядкованих та законних основах, і тим самим ненавмисно заохочують нелегальну міграцію.

Останнім, на чому має базуватись обговорення, А.Гутерреш вважає активізацію міжнародного співробітництва з метою захисту мігрантів та біженців. На його думку, держави-члени ООН "повинні відновити цілісність режиму захисту біженців відповідно до норм міжнародного права".

Як повідомляв УНН, у переддень Нового 2018-го року Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш записав попередження - "сигнал тривоги для нашого світу", а також закликав лідерів прийняти цю новорічну резолюцію.

Українські Національні Новини

Новини Світу