gensek-oon-ninishniy-lipen-nayspekotnishiy-v-istoriyi-sposterezhen

Генсек ООН: нинішній липень - найспекотніший в історії спостережень

 • 144709 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Всесвітня метеорологічна організація і Служба Європейської комісії зі спостереження за зміною клімату Copernicus опублікували офіційні дані, які підтверджують, що липень 2023 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень. Про це повідомив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, пише УНН.

Цитата

"Нам не потрібно чекати кінця місяця, щоб переконатися в цьому. Якщо найближчими днями не настане міні-льодовиковий період, липень 2023 року поб'є рекорди в усіх напрямках. Згідно з опублікованими сьогодні даними, у липні вже зафіксовано найспекотніший тритижневий період за всю історію спостережень, три найспекотніші дні за всю історію спостережень і найвищу температуру океану в цю пору року", - заявив Антоніу Гуттереш.

Деталі

Для великих районів Північної Америки, Азії, Африки та Європи - це жорстке літо, зазначив Генеральний секретар, а те, що відбувається, «повністю відповідає передбаченням і неодноразовим попередженням». Він також додав, що вчені не сумніваються в тому, що зміна клімату є результатом діяльності людини.

"Зміна клімату вже відбувається. І це тільки початок. Епоха глобального потепління закінчилася, почалася епоха глобального закипання. Цим повітрям неможливо дихати. Ця спека нестерпна. А рівень доходів від видобутку викопного палива і бездіяльність у сфері клімату – неприпустимі", - наголосив Генеральний секретар.

За словами Антоніу Гутерріша, міжнародна спільнота все ще може обмежити підвищення глобальної температури 1,5 градусами Цельсія й уникнути найнебезпечніших наслідків глобальної зміни клімату. Адже певний прогрес усе-таки помітний: триває активне впровадження поновлюваних джерел енергії; робляться позитивні кроки в таких секторах, як судноплавство.

Антоніу Гутерріш знову закликав лідерів країн "Великої вісімки", відповідальної за 80 відсотків глобальних викидів, активізувати дії щодо боротьби зі зміною клімату. За його словами, розвинені держави повинні взяти на себе зобов'язання досягти нульового рівня викидів якомога ближче до 2040 року, а країни з ринковою економікою, що формується, - до 2050 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через глобальне потепління найбільший у світі кратер із вічної мерзлоти на Далекому Сході росії тане

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі