gensek-nato-poyasniv-vidmovu-nimechchini-nadati-ukrayini-kasetni-boyepripasi

Генсек НАТО пояснив відмову Німеччини надати Україні касетні боєприпаси

 • 1047972 переглядiв

Цитата

"Усі союзники погоджуються, що ми повинні постачати зброю та боєприпаси в Україну, і союзники надали Україні безпрецедентний рівень військової підтримки. Німеччина, як і інші союзники, постачала Україні різні види зброї. Але коли йдеться про касетні боєприпаси, між союзниками є різниця. У них (у Німеччини) немає таких боєприпасів, і вони не можуть передати їх Україні", - сказав Столтенберг.

Деталі

Генсек пояснив, що НАТО не має своєї позиції щодо цієї конвенції, оскільки Альянс "об'єднує різних союзників, які мають свою думку". За його словами, одні країни-члени підписали Конвенцію, тоді як інші - ні. Тому, союзники самостійно приймають рішення про типи зброї, які постачають в Україну. Вирішувати, який тип озброєння надсилати Києву мають окремі уряди, а не альянс, додав він.

"Ми зіткнулися з жорстокою війною, і ми повинні пам’ятати, що ця жорстокість також відображається в тому, що ми щодня бачимо жертви. І ці касетні боєприпаси використовують обидві сторони. Росія використовує їх у жорстокій загарбницькій війні, а Україна - для власного захисту", - наголосив Столтенберг.

Підсумовуючи, він відзначив, що найкращим способом відповісти на війну є те, що президент рф володимир путін має припинити політику вторгнення в інші країни.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила, що Німеччина виступає проти постачання Україні касетних боєприпасів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі