funktsional-reiestru-zruinovanoho-viinoiu-maina-rozshyryly-shmyhal

Функціонал реєстру зруйнованого війною майна розширили - Шмигаль

 • 19958 переглядiв

Український уряд розширив функціональність реєстру майна, пошкодженого або зруйнованого внаслідок російської агресії.

Уряд розширив функціонал реєстру майна, пошкодженого або знищеного внаслідок російської агресії, повідомив у вівторок Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише УНН

Деталі

"Сьогодні уряд привів у відповідність до чинних нормативних актів порядок ведення Державного реєстру майна, пошкодженого або знищеного внаслідок російської агресії. Зокрема, додаються нові реєстрові дані щодо житлового сертифікату, акту дистанційного обстеження, доповнюється функціонал Реєстру", - зазначив Шмигаль у Telegram.

За даними представника уряду у парламенті Тараса Мельничука, у порядку ведення Реєстру розширено перелік відомостей (документів), які містяться в Реєстрі, додано нові реєстрові дані щодо житлового сертифіката, звернення про фінансування придбання житла, акта дистанційного обстеження. Доповнено рорядок положеннями щодо електронних кабінетів комісії з дистанційного обстеження знищених об'єктів нерухомого майна та електронного кабінету нотаріуса, розширено функціонал електронного кабінету міністерства, додав Мельничук у Telegram.

Очільник уряду також нагадав, що цього місяця у Гаазі запрацював Міжнародний реєстр збитків як частина міжнародного Компенсаційного механізму. "Лише за першу добу його роботи надійшло понад 500 звернень від жертв російської агресії", - зазначив Шмигаль.

"Працюємо над тим, щоб кожен, хто зазнав збитків від російських загарбників, реалізував своє право на їх відшкодування", - вказав Прем'єр.

Шмигаль прогнозує, що до міжнародного Реєстру збитків надійде до 8 млн заяв02.04.24, 14:35

Популярні

Новини по темі

З окупації врятували ще двох дітей - Кулеба

 • 19688 переглядiв

Атака рф на Харків: відомо про двох поранених

 • 18630 переглядiв

У Харкові пролунали вибухи

 • 21617 переглядiв