front-dynamichnyi-hovoryty-pro-dosiahnennia-rf-zaraz-ne-mozhemo-rechnyk-sukhoputnykh-viisk-zsu-pro-khromove

Фронт динамічний, говорити про досягнення рф зараз не можемо - речник Сухопутних військ ЗСУ про Хромове

 • 277908 переглядiв

Підполковник Володимир Фітьо повідомив, що фронт динамічний, говорити про досягнення рф зараз не можемо

Фронт динамічний, тому зараз говорити про якісь досягнення російських окупантів не можна. Про це повідомив журналісту УНН начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ підполковник Володимир Фітьо, коментуючи інформацію про часткове зайняття ворогом частини Хромового Бахмутського району.

Ворог продовжує атакувати за допомогою штурмових груп, підрозділи шторм-z, шторм-v. Також зафіксовано присутність колишніх "вагнерівців", які входять до складу регулярних підрозділів. Їх кількість невелика, вони переважно виконують функції інструкторів й загалом не впливають на перебіг ситуації. Якихось успіхів на даному напрямку (Бахмутському – ред.) російські окупанти не мають, українські захисники мужньо боронять свої позиції, за кращої нагоди переходять до наступальних дій

- розповів Фітьо.

На запитання, яка ситуація навколо Бахмута, чи дійсно росіянам вдалося зайняти частину Хромового, Фітьо відповів: "Фронт динамічний. Він може посуватися 50 метрів туди, 50 метрів сюди, й зараз говорити про якість досягнення російських окупантів на даному напрямку ми не можемо".

Він зазначив, що українські захисники перебувають в активній обороні. При нагоді покращують своє тактичне становище та переходять до наступальних дій.

Контекст

29 листопада проєкт DeepState повідомив, що російським окупантам вдалося зайняти частину Хромового – це північно-західна околиця Бахмута. Зазначалося, що інформація про повний контроль не відповідає дійсності.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю, що війна з росією перебуває на новому етапі, і очікується, що зима ускладнить бойові дії після літнього контрнаступу. 

Анна Мурашко

Слайдер

Популярні

Новини по темі