ukenru
frantsiya-skasuvala-zustrich-z-rosiyskimi-ministrami

Франція скасувала зустріч з російськими міністрами

 • 12009 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Париж відклав проведення спільного засідання глав МЗС і міністрів оборони Франції і Росії на невизначений термін. Про це повідомила 8 вересня офіційний представниця МЗС Франції Аньєс фон дер Мюль, передає УНН із посиланням на DW.

"З огляду на поточні обставини", було прийнято рішення перенести засідання франко-російської Ради співробітництва з питань безпеки, сказала вона на пресконференції.

Подробиць про причини перенесення двосторонньої зустрічі МЗС Франції не привів, однак вказав, що мав місце діалог з російською стороною на цю тему.

У той же час, відзначається, що раніше канцлер ФРН Ангела Меркель підкреслювала, що Європейський Союз повинен виробити спільну відповідь на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, а глава комітету бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген вказував, що Німеччина і Франція повинні припинити діяти поодинці у стосунках з Росією.

Коментуючи дискусію про можливі санкції стосовно РФ після отруєння Навального, він заявив, що єдина європейська стратегія щодо Росії може з'явитися тільки у тому випадку, якщо Німеччина і Франція відмовляться від своїх одноосібних зусиль у цьому напрямку.

Зокрема, політик з партії Меркель вважає, що Франція не повинна більше покладатися на двостороннє стратегічне партнерство з Росією, а Німеччина, яка раніше схвалила проект будівництва газопроводу "Північний потік - 2", повинна відмовитися від нього.

Нагадаємо, російський опозиціонер Олексій Навальний відчув себе погано 20 серпня під час перельоту з Томська до Москви. Літак екстрено посадили в Омську, де опозиціонера госпіталізували. Він знаходився у комі. Омські лікарі провели ряд аналізів і прийшли до висновку, що це не є отруєнням. 22 серпня Навального перевезли на лікування до Німеччини. Після його ввели у штучну кому. Напередодні опозиціонера вивели з коми.

Соратники Навального вважають, що він був отруєний і заявляють, що це пов'язано з його політичною діяльністю. У Кремлі заперечують причетність до інциденту з політиком.

2 вересня офіційний представник уряду Німеччини заявив, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди отрути з групи "Новачок".

Українські Національні Новини

Новини Світу