filippiny-ta-knr-mozhut-povernutysia-do-perehovoriv-ale-spodivannia-na-proryv-nyzki

Філіппіни та КНР можуть повернутися до переговорів, але сподівання на прорив низькі

 • 13196 переглядiв

Переговори між Китаєм і Філіппінами щодо їхньої суперечки в Південно-Китайському морі можуть відбутися в липні. Аналітики поки не очікують значних результатів у майбутніх переговорах між країнами. Пише УНН із посиланням на South China Morning Post.

Деталі

Можливі переговори між Китаєм і Філіппінами щодо їхньої суперечки в Південно-Китайському морі можуть відбутися в липні, але скоріш за все не призведуть до прориву, навіть якщо вони допоможуть зміцнити довіру між двома сторонами, вважають оглядачі.

Міністр закордонних справ Філіппін Енріке Манало заявив на слуханнях у Сенаті цього тижня, що робоча група обговорила пропозиції на початку цього місяця, і Маніла сподівається, що переговори.

У середу посол Філіппін у США Хосе Мануель Ромуальдес також заявив, що Маніла хоче, щоб переговори відбулися "на початку наступного місяця", додавши: "Я не думаю, що Китай хоче мати великий конфлікт. І, безумовно, ми не хочемо його мати. Отже, це хороша відправна точка".

Китай не підтвердив, чи відбудуться переговори.

Довідка

Китай претендує на більшу частину Південно-Китайського моря, але Філіппіни, В'єтнам, Малайзія і Бруней мають конкуруючі претензії на цей багатий на ресурси водний шлях.

Коментар експерта

Але Джей Батонгбакал, директор Інституту морських справ і морського права Філіппінського університету, сказав, що головним викликом для потенційних переговорів є досягнення прийнятного modus vivendi, що не включає "регулярне застосування примусу і одностороннього нав'язування з боку Китаю Філіппінам".

Якщо Китай не визнає, що Філіппіни мають свої власні національні інтереси, і не усуне перешкоди, Філіппіни, природно і логічно, продовжуватимуть звертатися до своїх союзників, партнерів і друзів у міжнародному співтоваристві, щоб протистояти примусовому тиску з боку Китаю

- сказав він.

Нагадаємо

Китайські військово-морські сили захопили тайванське риболовецьке судно, яке працювало поблизу островів, контрольованих Тайванем.

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Атака рф на Дніпро: вже відомо про 47 постраждалих

     • 19261 переглядiв