ukenru
filaret-bude-rozbudovuvati-marginalniy-kiyivskiy-patriarkhat-ekspert

Філарет буде розбудовувати маргінальний Київський Патріархат – експерт

 • 22315 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Патріарх Філарет буде і надалі розбудовувати Київський Патріархат, але він буде залишатись маргінальним через позбавлення ліцензії. Таку думку висловив релігієзнавець, директор Центру релігійної безпеки Дмитро Горєвой у коментарі журналісту УНН.

"У нього прихильників мало, але йому байдуже. Він буде висвячувати на єпископів священиків, які хочуть бути єпископами через престиж. Але його церква буде маргінальною, і невідомо, яким буде її правовий статус, оскільки статут Київського Патріархату знятий з державної реєстрації, і Синод, який відбувся, відбувся незаконно. Я не знаю, як Філарет вирішуватиме цю ситуацію з державою. Фактично він діє нелегально", - зазначив Горєвой.

За його словами, керівництво ПЦУ, у свою чергу, не може застосовувати до Філарета якихось жорстких санкцій через почуття вдячності й пієтету через те, що більшості з нього почесний патріарх дав старт кар'єри.

Нагадаємо, синод Православної церкви України констатував втрату прав Філаретом з управління єпархією, але залишив його в її складі.

“Відновлений” Філаретом Київський патріархат створює власний керівний орган, синод, з п’яти єпископів, яких напередодні Православна церква України відлучила від священнослужіння.

Українські Національні Новини

Політика