feik-voroha-moz-sprostuvaly-rozpovsiudzhennia-hariachky-denhe-v-ukraini

Фейк ворога: у МОЗ спростували розповсюдження гарячки Денге в Україні

 • 12305 переглядiв

МОЗ заперечило інформацію про розповсюдження гарячки Денге в Україні, назвавши її фейком ворога. За даними ВООЗ, Україна не входить до списку країн, де зафіксовано випадки цієї хвороби в цьому році.

Інформація про нібито розповсюдження гарячки Денге в Україні - черговий фейк ворога. Україна не входить до списку країн, де зафіксовано випадки захворювання інфекційною хворобою в цьому році. Про це повідомили у міністерстві охорони здоров'я, передає УНН

У мережі шириться дезінформація про розповсюдження гарячки Денге в Україні. Фактчекери VoxCheck вивчили фейк, який поширює ворог в телеграм каналах. Як виявилось, вони перекрутили слова української лікарки-інфекціоністки, яка в особистому блозі розказала про симптоми гарячки Денге

- йдеться у повідомленні МОЗ. 

У відомстві також вказали, що основною загрозою поширення гарячки Денге в Європі є комарі aedes albopictus — "тигрові комарі". За даними ВООЗ,  Денге, раніше типова для регіонів Африки та Азії, зараз поширюється і на інші території.

 Станом на червень 2024 року ВООЗ повідомила про понад 10 млн випадків з початку року. Як наголосили в МОЗ, України серед цих країн не має.

Нагадаємо 

У квітні повідомлялось, що дружина посла України у Бразилії Андрія Мельника захворіла на лихоманку Денге. Цією небезпечною хворобою також заразився співробітник посольства з дружиною.

Довідково

Гарячка Денге — гостра інфекційна хвороба. Інкубаційний період триває 3–15 днів. Захворювання зазвичай починається раптово: з’являються озноб, головний біль, сильний біль у спині, крижах, хребті, суглобах (особливо колінних). Саму гарячку спостерігають у всіх хворих, температура тіла швидко підвищується до 39–40°C.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Курс валют на 30 липня: долар та євро суттєво послабились

     • 15883 переглядiв