ukenru
estoniya-peredaye-ukrayini-snayperski-gvintivki-ta-spetsialne-obladnannya

Естонія направить новий пакет допомоги Україні: снайперські гвинтівки, приціли, біноклі, боєприпаси

 • 400337 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Уряд Естонії направить Україні черговий пакет військової допомоги, який включатиме снайперські гвинтівки та обладнання для спецпризначенців, пише УНН з посиланням на естонське Міноборони.

Цитата

"Вчора ми обговорили з нашими союзниками стан справ з наданням допомоги Україні в Рамштайнському форматі. Наша основна ініціатива спрямована на спільну закупівлю ЄС одного мільйона одиниць артилерійської зброї, але менші, чітко спрямовані пакети допомоги повинні продовжуватися. Звідси сьогоднішнє рішення направити цей пакет допомоги, як продовження попереднього, саме на обладнання для спецпідрозділів і снайперів", - зазначив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Деталі

Останній пакет допомоги від Естонії включає напівавтоматичні гвинтівки, снайперські гвинтівки, оптичні приціли, біноклі, боєприпаси, індивідуальне та спеціальне спорядження, тепловізори та патрульні катери. Крім того, Україні буде передано й медичне обладнання. Загальна вартість цього пакету військової допомоги становить 494 300 євро, зазначають в Міноборони Естонії.

Раніше

Уряд Естонії ухвалив пакет військової допомоги Україні загальною вартістю 113 млн євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр Естонії закликає посилити підтримку України

Українські Національні Новини

Новини Світу