ukenru
estoniya-napravlyaye-na-polsko-biloruskiy-kordon-viyskovikh

Естонія направляє на польсько-білоруський кордон військових

 • 21694 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Естонія направляє на польсько-білоруський кордон військовослужбовців. Кількість військових Сил оборони Естонії (EDF), яких відправили на кордон Польщі з Білоруссю, становить близько 60, повідомив командувач EDF генерал-лейтенант Мартін Герем, пише УНН з посиланням на ERR.

Цитата:

Щодо того, який особовий склад розгортається, він сказав, що "загалом, ми не можемо сказати точну кількість, але це близько 60 осіб".

"Йде "піонерський" загін, подібний до того, що ми бачили при будівництві на нашій власній території, і деякі елементи розвідки та спостереження, також йде група бойових камер (battle camera team) і її підтримки", - сказав Герем.

Деталі

За його словами, військові отримають цінний досвід, а також нададуть допомогу союзнику.

"Урок, який слід отримати з польської кризи, полягає в тому, що зброя у вигляді міграції, яку Росія використала кілька років тому, досі є в арсеналах деяких держав, і ми повинні бути до цього готові", - сказав Герем у середу ввечері в ефірі політичного шоу ETV.

Тим часом установку колючого дроту на кордоні Естонії на південному сході завершили. Встановили загалом трохи менше ніж 37 км колючого дроту на 10 ділянках, визначених як такі, де є ризик потенційного незаконного перетину, але без постійної прикордонної інфраструктури.

Щодо занепокоєння щодо скупчення російських військових на кордонах з Україною, Герем сказав, що вважає, що вторгнення наразі малоймовірне, оскільки, на його думку, в Росії було мобілізовано недостатньо сил для цього.

Доповнення

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали. Потім було ще кілька спроб штурму. 16 листопада мігранти агресивно поводилися, підійшовши впритул до кордону, кидали каміння в польських силовиків, поранивши кількох.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. 

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Новини Світу