ukenru
ekspert-shtam-omicron-mozhe-viyavitisya-bilshe-agresivnishim-nizh-delta-variant

Експерт: штам "Omicron" може виявитися агресивнішим ніж "Delta"-варіант

 • 14615 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Варіант коронавірусу "Omicron", виявлений на півдні Африки, може бути найбільш вірогідним кандидатом на заміну штаму-"Delta", заявив у вівторок директор Інституту інфекційних захворювань Південної Африки Адріан Пурен. Його слова наводить агенство Reuters, інформує УНН.

Відкриття "Omicron" викликало глобальну тривогу, оскільки країни обмежують поїздки з південної Африки, побоюючись, що він може швидко поширитися навіть серед вакцинованих популяцій, а Всесвітня організація охорони здоров’я стверджує, що "Omicron" несе високий ризик сплеску коронавірусної інфекції.

Цитата

"Ми думали, що випередить Delta? Це завжди було питанням, принаймні з точки зору передачі... можливо, цей конкретний варіант є тим самим варіантом", – заявив директор Національного інституту інфекційних захворювань Південної Африки (NICD) Адріан Пурен.

Деталі

Якщо Omicron виявиться навіть більш трансмісивним (швидкість передачі-ред), ніж варіант "Delta", це може призвести до різкого сплеску інфекції, що може чинити тиск на медзаклади.

Описи лікарів, які лікували південноафриканських пацієнтів з COVID-19, кажуть, що "Omicron", схоже, викликає легкі симптоми, включаючи сухий кашель, лихоманку та нічну пітливість, але експерти застерігають від того, щоб робити поспішні висновки.

Пурен сказав, що поки рано говорити, чи "Omicron" витісняє "Delta" в Південній Африці, оскільки місцеві вчені виявили лише 87 випадків "Omicron".

Але той факт, що випадки швидко зростають, особливо в найбільш густонаселеній провінції ПАР Гаутенг, є ознакою того, що деяке переміщення людей вже має місце.

"Delta" викликала третю хвилю зараження COVID-19 у Південній Африці, яка на початку липня досягла піку в понад 26 тисяч випадків на добу.

Очікується, що "Omicron" викличе четверту хвилю, коли до кінця тижня кількість заражених за день перевищить 10 тисяч з приблизно 2 270 у понеділок.

Додамо

В ПАР повідомили про близько 3 мільйона випадків зараження COVID-19 за весь час пандемії та понад 89 тисяч смертей, що є найбільшим показником на африканському континенті.

Українські Національні Новини

Новини Світу