ekspert-pro-zminy-katalohu-kharchuvannia-dlia-viiskovykh-vid-operatora-tylu-unemozhlyvyt-manipuliatsii

Експерт про зміни каталогу харчування для військових від "Оператора тилу": унеможливить маніпуляції

 • 293588 переглядiв

Система продовольчого забезпечення військових реформується з метою зменшення маніпуляцій та зловживань. Експерт також зауважує, що є ще одна складова, де були зловживання, - це логістика у постачанні продуктів.

Понад 400 позицій у каталогах, за якими постачається харчування для військових, це чудово, однак далеко не всі ці позиції потрапляють до військового на стіл, а величезний перелік дає широку можливість для маніпуляцій та зловживань. Про це в коментарі УНН розповів військовий експерт Сергій Згурець.

Думаю, що це напевно спростить вибір продуктів і унеможливить маніпуляції, коли були продукти дійсно дорогі, які насправді нечасто постачалися, і було багато інших, які насправді були менш поживними, але вартість пакету визначалася за середніми показниками. Тож думаю, що це дійсно ситуацію може покращити. Думаю, це цілком позитивно 

- вважає експерт.

Деталі

Згурець також зауважує, що є ще одна складова, де були зловживання, - це логістика у постачанні продуктів. Крім того, експерт наголосив на важливості того, аби агенція при Міноборони, яка буде займатися закупівлями й постачанням харчування, чимскоріш запрацювала на повну силу.

"Поки що таке враження, що до кінця року ми будемо жити по старим умовам і по старим процедурам. І ще є ризик, що не всі кошти, виділені на цей рік, Міноборони зможе використати, відповідно до часових обмежень. Кадрові зміни вплинули на укладання низки контрактів, крім того не всі підприємства захочуть зараз щось по старому режиму обирати до виконання", - зауважив Згурець, водночас додавши, що українській воїни загалом харчуються добре.

Нагадаємо

Гендиректор держпідприємства Державний оператор тилу Арсен Жумаділов, заявив, що розіб'є 407 позицій, які є у каталозі харчування для військових, орієнтовно на 30−35 категорій, за кожною з яких будуть окремі договори та процедури.

"Ціна за одиницю кожного товару буде доступна для суспільства з тим, щоб воно точно розуміло, за якою ціною закуповується яйце, яблуко, картопля, м’ясо тощо", — запевнив Жумаділов.

За словами гендиректора Державного оператора тилу, сервісна складова, тобто комплекс логістичних послуг, закуповуватиметься окремо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий про реформування системи харчування в армії: головне прибрати монополію і не набивати калорійність раціону солдата неякісними продуктами

Антоніна Туманова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Справу про держзраду Деркача передали до суду

     • 34011 переглядiв