ukenru
ekspert-dav-otsinku-rozigrashu-derzhavnikh-tenedriv-sered-chleniv-partiyi-vidrodzhennya

Експерт дав оцінку розіграшу державних тендерів серед членів партії “Відродження”

 • 10216 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Розіграш тендерів між харківською міськрадою та компаніями народного депутата Дмитра Святаша можуть мати конфлікт інтересів. Таку думку в коментарі УНН висловив політолог Олексій Якубін.

Обидва є членами політичної сили “Партії Відродження”. Керівник харківської міськради Генадій Кернес балотувався від партії “Відродження”, яка, за даними ЗМІ, не жалкувала коштів на його кампанію. Дмитро Святаш діючий народний депутат і також член парламентської групи “Відродження”. Окрім державної служби, Святаш разом з колишнім регіоналом Василем Поляковим опікуються бізнес-інтересами групи компаній “АІС”, де серед інших є активний учасник державних тендерів “Радіал - Україна”.

УНН вже писав про те, як “Радіал - Україна” продає бюджетним організаціям санкційні автобуси Олега Дерипаски “ПАЗ”, не зважаючи на обмеження РНБО. Але окрім автобусів, “Радіал - Україна” брав участь і у тендерах харківської міськради.

Наприклад, у 2016 році “Радіал - Україна” став переможцем тендеру та постачальником для потреб КП “Благоустрій” 10 спецавтомобілів "Chevrolet Niva", які призначалися “для здійснення контролю за санітарним станом і дотриманням правил благоустрою”. Такі нагальні потреби благоустрою обійшлися місту у 3,6 млн грн.

Водночас такий тендер є предметом для дослідження НАБУ, вважає політолог Олексій Якубін.

"Маємо ситуацію, коли у тендерах перемагають компанії, власники яких близькі до своїх однопартійців, в даному випадку - до діючого мера Харкова. Тому, тут є ймовірний конфлікт інтересів. І на це має бути реакція органів, які борються із таким явищем. Тим паче, якщо такі факти оприлюднені у ЗМІ, ця справа мала б бути на розгляді у НАБУ. Відомство має показати ефективність боротьби із такими речами", - зазначив він, додавши, що за демаркаційну лінію конфлікту інтересів заходить переважна більшість українських політиків.

Нагадаємо, Святаша внесено у реєстр боржників Мін’юсту. 

Українські Національні Новини

Політика