ekspert-chomu-yevropa-investuye-milyardi-v-budivnitstvo-ukrayinskikh-dorig

Експерт: чому Європа інвестує мільярди в будівництво українських доріг

 • 21045 переглядiв

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Європі вигідно інвестувати гроші в побудову нормальних транспортних коридорів навколо себе, які будуть поєднувати її з Азією і Китаєм для товарообігу. Про це в коментарі УНН розповів політичний експерт Тарас Березовець.

"Сьогодні спостерігається надлишок грошей у Європі, і ми знаємо, що в багатьох європейських країнах покласти гроші на рахунок означає отримати від'ємний відсоток: тобто ви кладете гроші в банк, а у вас ще їх віднімають. Тому ЄБРР, наприклад, дуже вигідно виділяти кредити Україні", - пояснив Березовець.

Він також зазначив, що практика європейського кредитування застосовувалась у країнах, що ставали новими членами ЄС, починаючи від балтійських країн і закінчуючи балканськими, яким були виділені сотні мільярдів євро на будівництво доріг.

Тарас Березовець також пояснив, чому цей процес кредитування є взаємовигідним.

"Украіні вигідно, що ми отримуємо гроші під низький відсоток, маємо можливість будувати дороги, плюс - нагляд Європи, бо коли вони дають гроші, то здійснюють контроль за тим, щоб ці гроші не розкрадалися", - зазначив політичний експерт.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Владислав Криклій розповів, що цього року країна отримала рекордне фінансування на оновлення доріг в Україні — понад 100 млрд грн, за які буде відновлено понад 4000 км доріг державного значення та більше ніж 2000 км місцевих автошляхів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Павелко поділився враженнями від першої гри ФК "Кривбас"

     • 17669 переглядiв

    Вчені встановили, яка кількість вина корисна для серця

     • 25977 переглядiв