ukenru
eksofitser-biloruskogo-kdb-ukrayinu-poperedili-pro-vbivstvo-sheremeta-sche-za-chasiv-yanukovicha

Ексофіцер білоруського КДБ: Україну попередили про вбивство Шеремета ще за часів Януковича

 • 102272 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Записи про планування вбивства Павла Шеремета були передані в Україну ще за президентства Віктора Януковича у 2012 році. Про це в інтерв'ю "Новій Газеті" розповів ексофіцер білоруського КДБ Ігор Макар, який оприлюднив записи розмов із планування цього вбивства, передає УНН.

"Запис я отримав від своїх анонімних джерел у КДБ тоді ж, коли він був зроблений, - у 2012 році. Я не тримав його при собі. Коли я у перший раз прослухав цей запис, почув там прізвище мого друга Олега Алкаєва, колишнього начальника СІЗО №1 Мінська... По інших обговорюваних у даному записі я нічого не знаю, але Олег мені говорив, що особисто попереджав Павла Шеремета", - повідомив Макар.

Він додав, що у 2012 році ця інформація була передана Росії, Україні і білоруському МЗС.

Нагадаємо, раніше, 4 січня, у мережу просочилися записи розмов глави Комітету держбезпеки Білорусі у 2008-2012 роках Вадима Зайцева.

Так, Зайцев у квітні 2012 року під час інструктажу співробітників контртерористичного підрозділу КДБ "Альфа" у Мінську обговорював спосіб вбивства Шеремета, який у той час жив у Росії.

Пізніше Національна поліція України заявила, що отримала у розпорядження інформацію про можливих замовників вбивства Павла Шеремета.

Також колишній співробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українським правоохоронцям аудіозаписи, де нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема, журналіста Павла Шеремета, готовий дати свідчення в Офісі Генпрокурора України.

Нагадаємо, що 20 липня 2016 року, близько 7:45 ранку стався вибух в автомобілі на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка у Києві. У результаті вибуху загинув відомий журналіст Павло Шеремет.

Понад рік тому правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна і Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко.

У травні 2020 року, за даними сторони захисту, досудове розслідування у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета завершили.

Українські Національні Новини

Політика