ekskerivnyku-rivnenskoho-ttsk-povidomyly-chetvertu-pidozru-ta-zatrymaly

Екскерівнику Рівненського ТЦК повідомили четверту підозру та затримали

 • 16176 переглядiв

Колишньому керівнику Рівненського обласного ТЦК повідомили четверту підозру за перешкоджання діяльності ЗСУ. Його затримали та проситимуть тримання під вартою без застави, загрожує до 12 років ув'язнення.

Колишньому керівнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки повідомили вже четверту підозру. Його вже затримали, передає УНН із посиланням на ДБР.

"Працівники ДБР ... повідомили вже четверту підозру колишньому керівнику Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Цього разу він підозрюється у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України (ст. 114-1 КК України). Зокрема, йдеться про умисне сприяння громадянам в ухиленні від мобілізації та військової служби в умовах воєнного стану", - йдеться у повідомленні.

За даними ДБР, правоохоронці вже затримали колишнього начальника ТЦК, слідчі проситимуть для нього запобіжний захід - тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Нагадаємо

У липні 2023 року йому було повідомлено про підозру у справі щодо побиття солдата. Він підозрювався в застосуванні насильства щодо підлеглого та у грабежі (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 426-1, ч. 4 ст. 186 КК України).

У жовтні 2023 року працівники ДБР повідомили йому ще одну підозру. Під час розслідування побиття солдата, ДБР встановило, що керівник Рівненського військкомату володіє нерухомістю та землею вартістю понад 46,6 млн гривень. Дослідження ймовірних інших епізодів його протиправної діяльності продовжилося.

У липні 2023 року він був відсторонений від службових обов’язків та перебував під вартою без можливості внесення застави. Днями, після оскарження рішення стороною захисту, Апеляційний суд змінив запобіжний захід екскерівнику Рівненського обласного ТЦК. Його випустили із СІЗО під заставу у розмірі майже пів мільйона гривень.

Наразі військкому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Популярні

Новини по темі

Зеленський: маємо завершити війну на українських умовах

 • 57299 переглядiв