dzhon-kirbi-vvazhaie-shcho-dii-ta-namiry-khamas-u-viini-proty-izrailia-vidpovidaiut-oznachenniu-henotsyd

"Те, що ХАМАС хоче, не помиляйтеся, це геноцид" - Кірбі

 • 9013 переглядiв

Речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі вважає, що дії і наміри ХАМАС щодо Ізраїлю відповідають визначенню геноциду

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що дії та наміри ХАМАС проти Ізраїлю є геноцидом проти єврейського народу. Про це він сказав на брифінгу 20 листопада, заяви з якого оприлюднили на сайті Білого дому, пише УНН.

Деталі

Репортер попросив Кірбі відповісти на звинувачення пропалестинських протестувальників, які називали президента США Джо Байдена "геноцидним Джо". У відповідь на це Кірбі чітко дав зрозуміти, хто, з його точи зору, підтримував геноцид у війні Ізраїлю та ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський чиновник їде до Ізраїлю, щоб запобігти війні між Ізраїлем та Ліваном

Те, що ХАМАС хоче, не помиляйтеся, це геноцид. Вони хочуть стерти Ізраїль з карти світу. Вони неодноразово говорили про це публічно - фактично зовсім недавно. І вони сказали, що не збираються зупинятися, те, що сталося 7 жовтня, буде повторюватися знову, і знову, і знову. А що сталося 7 жовтня? Вбивство. Вбивство невинних людей у їхніх будинках чи на музичному фестивалі. Це геноцидні наміри

- наголосив Кірбі.

Також посадовець зазначив, що Перша поправка до Конституції США дозволяє людям висловлювати свою думку, і адміністрація Байдена це поважає. Однак, зауважив Кірбі, Ізраїль не намагається знищити палестинський народ або стерти Газу з карти світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський подякував США за новий пакет військової допомоги для України

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    "Те, що ХАМАС хоче, не помиляйтеся, це геноцид" - Кірбі

     • 9013 переглядiв

    росіяни обстріляли Антонівку на Херсонщині: двоє людей поранені

     • 5767 переглядiв

    Польща і США домовилися про співпрацю у військовій сфері

     • 5785 переглядiв