dytiachyi-fond-oon-peredav-ukraini-ponad-200-tysiach-doz-omikronspetsyfichnoi-vaktsyny-proty-covid-19

Дитячий фонд ООН передав Україні понад 200 тисяч доз "омікронспецифічної" вакцини проти COVID-19

 • 25598 переглядiв

ЮНІСЕФ доставив в Україну 203 000 доз оновленої вакцини проти COVID-19 компанії Pfizer, орієнтованої на варіант "Омікрон", яка буде використана для бустерних щеплень у всіх регіонах.

Оновлена версія вакцини від американської компанії "Pfizer" проти штаму "Омікрон" коронавірусу, доставлена в Україну завдяки дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) та буде розподілена між усіма областями. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров'я України.

203 тисячі доз "омікронспецифічної" вакцини проти COVID-19 для безоплатних щеплень доставив в Україну Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Це оновлена версія вакцини Comirnaty від американської компанії Pfizer, адаптована спеціально для захисту проти штаму "Омікрон" коронавірусу SARS-CoV-2. Вона буде розподілена між усіма областями

 – ідеться у повідомлені.

За словами головного санлікаря України Ігоря Кузіна, вакцина буде доступна на рівні кожної області України, але понад 200 тисяч доз вакцини, яку доставив ЮНІСЕФ, призначені для бустерного щеплення тих, хто вже має первинний курс вакцинації проти COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліки можуть з'явитись до кінця десятиліття: BioNTech успішно випробувала вакцину проти раку

Наразі територією України циркулює понад 13 штамів вірусу SARS-CoV-2. Ігор Кузін закликав усіх подбати про здоров’я та посилити імунітет, - особливо це стосується людей, які входять до груп ризику, з ослабленим імунітетом чи супутніми захворюваннями, старшим за 60 років.

Загалом з початку епідсезону, який починається в Україні в жовтні, понад мільйон українців захворіли на ГРВІ, грип та COVID-19. Загальний рекомендований курс з первинної вакцинації проти COVID-19  – три щеплення. 

Наголошується, що 203 тисячі доз оновленої вакцини Україна отримала в рамках міжнародної ініціативи СOVAX, що працює з урядами та виробниками, аби забезпечити доступ до вакцин проти COVID-19 по всьому світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Словенія відшкодує громадянам штрафи за порушення карантину через COVID-19

Ігор Тележніков

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Біля берегів Японії розбився військовий літак США

     • 25620 переглядiв