dtp-u-berezivtsi-pyaniy-mazhor-ta-prostiy-traktorist-tse-rizni-spravi-ta-pokarannya-vidomiy-agrariy

ДТП у Березівці. П’яний мажор та простий тракторист - це різні справи та покарання - відомий аграрій

 • 610370 переглядiв

Цитата

«Нести покарання мають обидва. Але карати треба зовсім по-різному і це очевидно. Адже це зовсім різні речі – коли людина гине через п’яного за кермом і коли це ненавмисне вбивство. Так, це горе для родини загиблої, зрозуміло. Але не можна порівнювати одне з іншим. Не можна карати однаково», - наголосив голова УАК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві суддя на смерть збив нацгвардійця на блокпосту

Він додав, що красномовним є випадок з суддею Тандиром, адже той був «напідпитку і намагався втекти».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не заперечую причетність до цього ДТП": суддя Тандир і його захист наполягають на цілодобовому домашньому арешті

Леонід Козаченко зазначив, що «суспільство (при ухваленні рішень – ред.) вимагає від суддів вірного рішення у таких випадках».

«Чесного, суворого, але зважаючи на всі нюанси», - підкреслив голова Української аграрної конфедерації.

Говорячи про те, що наразі, під час гарячої пори на полях, тракторист перебуває у СІЗО, він зазначив, що через війну з рф в українському агросекторі є величезний дефіцит кваліфікованих кадрів.

«Однозначно, що сьогодні одна з головних проблем це те, що у нас найбільша в світі кількість замінована полів, найбільша в світі смертність фермерів, які працюють на полях. А друга за значимістю проблема – це дефіцит кадрів. У нас не вистачає сьогодні тих, кому працювати на полях», - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Березівці. Не слід забирати годувальника з родини - Святослав Піскун про обставини справи

«У нас є все для того, щоб ми своїми руками працювали на своїй землі і примножували те, що маємо. Ми маємо зберегти таких людей», - зазначив відомий аграрій з приводу того, що замість щоденної роботи тракторист, який став жертвою трагічних подій, перебуває у СІЗО.

Говорячи безпосередньо особу Сергія Пилипенка, який є багатодітним батьком та добровольцем – ветераном ЗСУ, він зазначив, що суддя має зважати на характеристики, які надають затриманому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Березівці. Суддя має зважати на всі обставини справи й на характеристику підсудного: Юрій Луценко про особу Сергія Пилипенка

«Тут мова про пом’якшуючі обставини. Їх треба додати і виносити вирок не лише згідно однієї статті Закону, сухо, а й зважаючи й на інші обставини, які дають можливість пом’якшити покарання в такій ситуації», - впевнений Леонід Козаченко.

Нагадаємо

23 червня у місті Березівка внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинула 14-річна місцева дівчинка.

У лікарні вона померла від отриманих травм. Водія трактора, Сергія Пилипенка, перевірили на стан сп’яніння – він був тверезий. Наразі він перебуває у СІЗО. Слідчі обласної поліції повідомили йому про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть.

Дружина Пилипенка оприлюднила його листа, у якому він просить родину дівчинки прийняти допомогу, яку готові надати його родичі. З листа також стало відомо, що Пилипенко є багатодітним батьком та служив на фронті.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі