dpsu-pro-masshtabnyi-obmin-polonenymy-ukraini-vdalos-povernuty-chotyrokh-prykordonnykiv-odyn-z-yakykh-vvazhavsia-znyklym-bezvisty

ДПСУ про масштабний обмін полоненими: Україні вдалось повернути чотирьох прикордонників, один з яких вважався зниклим безвісти

 • 28193 переглядiв

5 українських прикордонників, у тому числі один, який вважався зниклим безвісти, були звільнені з російського полону в рамках обміну полоненими за посередництва ОАЕ.

Сьогодні, 17 липня, в рамках обміну військовополоненими вдалося повернути 5 військовослужбовців Державної прикордонної служби, один з яких потрапив у полон у 2023 році і до цього часу вважався зниклим безвісти. Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає УНН.

"Серед звільнених сьогодні з полону військовослужбовців - 5 військовослужбовців Державної прикордонної служби. Це 4 прикордонні загони, в яких вони проходили службу. Двоє військовослужбовців потрапили в полон на перший і третій день повномасштабного вторгнення росії на територію України. Весь цей час перебували в полоні. Ще троє в полон потрапили в 2023 році. Один з них до цих пір вважався безвісти зниклим і сьогодні така звістка приємна, що він живий і він повертається додому. Хлопці безмежно раді, не дивлячись на їх стан. Це і виснаження, і велика втрата ваги у кожного, це і захворювання. Але натомість це все перебиває їхня радість перебування на рідній землі і в рідних стінах", - сказав Демченко.

Він додав, що звільнені прикордонники відразу направляються в медичні заклади ДПСУ, щоб вони пройшли огляд лікарями, щоб встановити ступінь їх здоров’я.

"Звісно, що це в подальшому процес лікування і це процес проходження реабілітації, як в закладах ДПСУ, Міністерства внутрішній справ, а також і інших медичних закладах, в тому числі за кордоном, куди нам пропонують направити наших військовослужбовців країни партнери", - додав Демченко.

За його словами, реабілітація триває стільки часу, скільки на це необхідно.

"Це може бути і місяць, може бути і два, може бути і довготривала реабілітація", - зазначив речник ДПСУ.

Нагадаємо

Ще 95 українських захисників, серед яких військовослужбовці, члени Національної гвардії та прикордонники, були звільнені з російського полону завдяки посередницьким зусиллям Об'єднаних Арабських Еміратів. Президент України Володимир Зеленський зазначив - шукаємо кожного, хто може бути в полон.

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов заявляв, що повернуті з російського полону українці мають проблеми з вагою, ускладнення після поранень, які неправильно лікувалися, а також є онкохворий та хворий на туберкульоз. Всіх чекає тривалий процес реабілітації та відновлення.

Популярні

Новини по темі