ukenru
dpsu-pereviryatime-informatsiyu-schodo-biloruskogo-zaproshennya-fsb-rf-na-kordon-z-ukrayinoyu

ДПСУ перевірятиме інформацію щодо білоруського "запрошення" ФСБ РФ на кордон з Україною

 • 20193 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Державна прикордонна служба України буде вивчати і перевіряти інформацію щодо білоруського "запрошення" працівників ФСБ Росії створити розвідувальні пункти на кордоні з Україною. Наразі на лінії держкордону загострень не фіксують. Про це в ефірі "Україна 24" повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає УНН.

"Інформація досить цікава, і вона нами врахована в оперативній діяльності. Ми її обов'язково детальніше вивчимо і перевіримо. Якщо говорити безпосередньо про лінію державного кордону, то на даний момент ми не фіксуємо будь-якого загострення. Оскільки такі розвідпункти можуть розміщуватися вглиб території Білорусі", - сказав Демченко, відповідаючи на питання, що йому відомо про створення розвідпуктів ФСБ РФ на кордоні з Україною.

За його словами, наразі контроль на кордоні з Білоруссю посилений.

"Це вже триває довгий час, зважаючи на політичну ситуацію в цій країні, а також на тлі тих заяв, які досить часто білоруська сторона намагається закинути Україні щодо контрабанди зброї, що не підтверджується. І звісно в моментах співпраці Білорусі з Російською Федерацією", - додав Демченко.

Додамо, за даними деяких ЗМІ білоруська сторона запропонувала ФСБ Росії створити розвідувальні пункти на кордоні з Україною.

Як повідомляв УНН раніше, за даними МЗС України, спрощення в'їзду в Україну для жителів Республіки Білорусь може мати ризики і бути небезпечним для України, але ситуація контрольована.

Нагадаємо, з 21 грудня жителям Білорусі заборонено покидати країну через наземні кордони.

Українські Національні Новини

Політика