doslidzhennya-ekspertiv-kndise-pid-kerivnitstvom-ruvina-ye-velicheznim-vkladom-v-te-schob-fiksuvati-zlochini-rosiyan-anton-geraschenko

“Дослідження експертів КНДІСЕ під керівництвом Рувіна є величезним вкладом в те, щоб фіксувати злочини росіян”, - Антон Геращенко

 • 664422 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз роблять великий вклад в майбутнє України, бо саме на основі їх досліджень йде фіксація злочинів росіян проти України. Про це в ексклюзивному коментарі УНН заявив колишній радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія за все відповість: експерти Міжнародного кримінального суду розповіли про свою співпрацю з КНДІСЕ

Цитата

“Вважаю, що дослідження експертів КНДІСЕ під керівництвом Олександра Рувіна є величезним вкладом в те, щоб фіксувати злочини росіян: як ракетні удари, так і ті злочини, які вони створюють безпосередньо на окупованих територіях. Експертизи КНДІСЕ допомагають встановити причетність росіян до воєнних злочинів. І саме вони стануть доказами в міжнародних судах, та і в українських також. Також експерти обраховують кількість матеріальних втрат, які були нанесені нашій державі та громадянам. І ці калькуляції будуть покладені в основу багатомільярдних позовів для компенсації. Професіоналізм експертів КНДІСЕ загальновідомий по їх роботі, наприклад, у міжнародному кейсі Boeing МН-17, за яким вже винесене рішення про винуватість росії – путіна”, - розповів Антон Геращенко.

Аналогічної думки і Олег Жданов, військовий експерт. Він зауважив, що більшість експертиз Київського національно-дослідного інституту судових експертиз є засекреченими, однак всі вони лягають у майбутню доказову базу щодо злочинів росіян.

“Це дуже важлива річ. Річ у тому, що на сьогодні є дуже багато питань – стосовно і впізнання тіл, і розшуку безвісти зниклих людей, а також технічні експертизи, які є дуже важливими. Так, є низка заходів, які не дають розповсюджувати експертизи у відкритому доступі, але статистика їх досліджень і їх зміст - все це ляже в основу обвинувачувального акту проти росії і все це може бути використано. Робота спеціалістів КНДІСЕ несе прикладну вигоду і для простих українців - населення отримує необхідні експертні висновки, якщо їм потрібно таке. А з іншого боку держава накопичує документи для судового позову проти російської федерації. Тому роль КНДІСЕ дуже важлива, без перебільшення”, - резюмував Жданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рувін: висновки КНДІСЕ вже лягають в основу заяв українців до МКС про відшкодування збитків від агресії рф

Довідка

Київський науково-дослідний інститут судових експертиз Міністерства юстиції України (КНДІСЕ) є однією з найстаріших державних експертних установ України. Інститут був заснований 4 липня 1913 року як Кабінет науково-судової експертизи при прокурорі Київської судової палати.

На сьогодні КНДІСЕ є провідною установою у сфері судових експертиз, в якій працюють відомі вчені та професіонали, висококваліфіковані експерти, які проводять судові експертизи та експертні дослідження. КНДІСЕ відіграє важливу роль у забезпеченні якості правосуддя та обʼєктивності судових рішень, активно займається виконанням судових експертиз і проведенням наукових досліджень, спрямованих на створення надійної доказової бази для забезпечення справедливості та довіри до судової системи України.

3 моменту свого створення КНДІСЕ забезпечує науково-методичну підтримку судів усіх рівнів, всіх правоохоронних органів та інших державних установ України, а також фізичних і юридичних осіб, виконуючи широкий спектр судових експертиз на високому науковому рівні.

За роки існування, фахівцями КНДІСЕ виконано понад 2,3 млн експертиз, у тому числі близько 1,1 млн - за роки незалежності України. Значний відсоток експертиз, що призначаються до КНДІСЕ - це складні та багатообʼєктні експертизи у резонансних кримінальних провадженнях тощо. Інститутом виконуються експертизи за 96 експертними спеціальностями.

З лютого 2014 року і сьогодні КНДІСЕ проводить експертизи щодо воєнних злочинів росіян. Більше 30 000 виконаних військових експертиз з початку вторгнення росії в Україну. Експерти виїжджають на місця злочинів «російського світу» для фіксації злочинів та проведення експертиз, які в майбутньому будуть представлені в міжнародних судах для притягнення винних до відповідальності.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримала другий транш від МВФ у 890 млн доларів

     • 648770 переглядiв

    ВАКС дозволив розпочати заочне розслідування щодо Деркача

     • 658758 переглядiв

    Садовий дочекався «вєжлівих людєй»

     • 4964570 переглядiв