dopomoha-ukraini-yermak-ta-stefanchuk-u-ssha-naholosyly-na-vazhlyvosti-yaknaishvydshoho-rozghliadu-v-konhresi-biudzhetnoho-zapytu

Допомога Україні: Єрмак та Стефанчук у США наголосили на важливості якнайшвидшого розгляду в Конгресі бюджетного запиту

 • 31821 переглядiв

Єрмак та Стефанчук закликали Конгрес США якнайшвидше розглянути бюджетний запит на понад 61 мільярд доларів допомоги для підтримки України проти російської агресії. Вони зустрілися з головами ключових комітетів Конгресу США, щоб обговорити подальшу двопартійну підтримку та стратегічні заходи проти росії.

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та голова ВР Руслан Стефанчук під час візиту до США наголосили на важливості якнайшвидшого розгляду в Конгресі бюджетного запиту про фінансування додаткових видатків на допомогу Україні обсягом понад 61 млрд дол. Про це УНН повідомляє з посиланням на ОП.

Деталі 

У межах візиту до США керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак спільно з Головою ВР Русланом Стефанчуком і міністром оборони України Рустемом Умєровим зустрілися з головою Комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США Майклом Макколом, головою Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу Майком Тернером і головою Комітету зі збройних сил Палати представників Майком Роджерсом.

Під час зустрічі Єрмак подякував учасникам за підготовку стратегічно важливого документа, що передбачає чіткий набір кроків із боку Сполучених Штатів для протистояння нашої держави рф:

"Пропозиції щодо плану перемоги України". Зокрема, серед пріоритетів у ньому визначено передачу Україні зброї в належній кількості та в належний часовий проміжок, посилення санкцій та експортного контролю над росією, посилення тиску на "Групу семи" та ЄС із метою передачі Україні заморожених суверенних активів росії та низку інших важливих заходів", - сказав Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть припинити постачання зброї Україні без рішення Конгресу - Білий дім

Єрмак висловив щиру подяку Конгресу США й усьому американському народу за фінансову, гуманітарну та оборонну допомогу, яка надається Україні. Зокрема, лише оборонна допомога з боку Сполучених Штатів сягнула вже майже 45 млрд дол.

 "Цінуємо, що обидві партії США – Республіканська та Демократична – єдині в підтримці України. Двопартійна підтримка – наша основна цінність, і ми розраховуємо на її збереження", – сказав Єрмак.

Також Стефанчук і Єрмак наголосили на важливості розгляду в Конгресі бюджетного запиту про фінансування додаткових видатків на допомогу Україні обсягом понад 61 млрд дол.

"Під час зустрічі Стефанчук і Єрмак наголосили на важливості якнайшвидшого розгляду в Конгресі бюджетного запиту про фінансування додаткових видатків на допомогу Україні обсягом понад 61 млрд дол., який є життєво необхідним для продовження звільнення наших земель від російських загарбників", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога Україні від США: спікер Палати представників Джонсон поставив ультиматум Білому дому

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Відкриття головної ялинки країни заплановано сьогодні

     • 56757 переглядiв