doba-v-ato-boyoviki-21-porushili-peremirya-troye-ukrayinskikh-voyiniv-poraneno

Доба в АТО: Бойовики 21 порушили перемир'я, троє українських воїнів поранено

 • 22346 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Ситуація у районі проведення АТО залишається складною. Російсько-окупаційні війська продовжують здійснювати обстріли позицій сил АТО з міномеів різних калібрів та важкої артилерії, які заборонені Мінськими домовленостями. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-центр штабу АТО.

На Луганському напрямку Світлодарська дуга залишилася найнестабільнішим місцем протистояння. Тут, біля населеного пункту Луганське, інтенсивність обстрілів з мінометів різних калібрів і усього спектру піхотного озброєння найбільша і, з невеликими перервами, тривала фактично впродовж усієї вчорашньої доби. У цьому районі також відбулося бойове зіткнення, яке продовжувалось понад п’ять годин. Наші бійці відбили напад диверсійно-розвідувальної групи загарбників зі складу 7-ї окремої мотострілецької бригади 2-го Армійського корпусу Південного військового округу РФ. У результаті бою ворог поніс втрати – одного вбито і ще двоє поранено. Також, у цьому районі противник з великокаліберних кулеметів турбував захисників Новолуганського.

Наражаючи на небезпеку цивільне населення, окупанти обстріляли з артилерії калібру 152-мм підступи до Врубівки – населеного пункту, який розташований за декілька кілометрів від лінії зіткнення. Цими підступними діями російсько-окупаційні війська грубо порушили Мінські домовленості.

Понад два десятки мін калібру 120-мм було випущено ворогом по оборонних укріпленнях українських воїнів неподалік Кримського і Причепилівки.

На Донецькому напрямку противник з 82-мм мінометів та піхотного озброєння неодноразово обстрілював опорні пункти поблизу Пісків і Кам’янки.

Загалом, за минулу добу, зафіксовано 21 порушення режиму припинення вогню з боку окупантів. У разі потреби українські військові давали агресору адекватну відповідь.

Унаслідок ворожих обстрілів трьох військовослужбовців Збройних Сил України було поранено. Їх доправлено до медичних установ.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Збірна України зберегла місце в топ-20 рейтингу ФІБА

     • 18369 переглядiв

    Держдеп прокоментував ситуацію щодо скандалу навколо НАБУ

     • 14964 переглядiв

    Сьогодні на заході та півночі України пройде сніг

     • 12253 переглядiв

    На сьогодні встановлено ціну на банківські метали

     • 10149 переглядiв

    Офіційний курс гривні встановлено на рівні 27,21 грн/дол

     • 14242 переглядiв

    Трамп зменшив території двох заповідників у штаті Юта

     • 11354 переглядiв

    Прем'єр пояснив формулу щодо реверсних дотацій для ОТГ

     • 13765 переглядiв