ukenru
do-kintsya-roku-v-kiyevi-zyavitsya-66-novikh-futbolnikh-mini-poliv-kmda

До кінця року в Києві з'явиться 66 нових футбольних міні-полів - КМДА

 • 9776 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. До кінця 2018 року в Києві будуть здані в експлуатацію 66 спортивних майданчиків. Про це повідомляє прес-служба КМДА із посиланням на дані КП "Житло-сервіс", яке визначене замовником відповідних робіт, передає УНН.

Загалом роботи проводяться КП "Житло-сервіс" на 62 спортивних майданчиках Києва. Ще на чотирьох проведення робіт затримується у зв’язку із необхідністю знесення зелених насаджень, проведення демонтажних робіт та невідповідністю наданих місць технічним умовам, уточнили в КМДА.

"На сьогодні уже профінансовані та виконані проектні роботи (3,3 млн грн), пройдено експертизу проектно-кошторисної документації, також проавансовано виконання будівельних робіт на суму 49,2 млн грн із державного бюджету та 45,9 млн грн із бюджету Києва", - йдеться у повідомленні.

Також, за даними КМДА, на сьогодні близькі до завершення роботи з реконструкції і будівництва 28 шкільних футбольних полів у Києві.

"На початок вересня готовність цих об’єктів складала 95%", - йдеться у повідомленні.

При цьому, у КМДА відзначили якість штучних футбольних міні-полів.

"Шкільні футбольні поля розміром 42 м на 22 м мають штучне покриття та стійку огорожу, яка створює ергономічний простір для занять спортом. Під штучним покриттям передбачений 30-сантиметровий дренаж, щоб дощова та тала вода не накопичувалася на поверхні поля. Штучне покриття добре витримує підвищене експлуатаційне навантаження і не вимагає багато зусиль та коштів для утримання у належному стані.

На майданчиках можна проводити не тільки футбольні змагання, але й розминки, уроки фізкультури, заняття з аеробіки", - розповіли у КМДА.

Як писав УНН, цього року в Україні з’явиться близько 500 нових полів для гри у футбол.

Масштабна програма із розбудови футбольної інфраструктури стартувала на початку 2018 року та реалізовуються за кошти центрального й місцевих бюджетів.

У ФФУ всіляко сприяють реалізації програми.

“Доступність гри у футбол має бути максимальною. Кожна дитина повинна мати можливість безперешкодно і безплатно пограти у футбол. Український футбол буде розвиватися стрімкими темпами та повномасштабно тільки тоді, коли він стане народним, а отже — доступним із самого дитинства”, — зазначив з цього приводу віце-президент Федерації футболу Україні Олег Протасов.

Українські Національні Новини

Спорт