do-dnya-pisemnosti-u-minkulti-zayavili-scho-predstavlyat-programu-poshirennya-ukrayinskoyi-movi

До Дня писемності: у Мінкульті заявили, що представлять програму поширення української мови

 • 593193 переглядiв

Деталі

Як повідомили у відомстві, відбулась зустріч т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва з Уповноваженим із захисту державної мови Тарасом Кремінем. Йшлося про співпрацю в рамках підготовки проєкту Державної цільової програми розвитку та поширення української мови. Її представлять до Дня української писемності та мови.

"Державна програма зміцнить статус української мови, а також дасть можливість створити дієві механізми її захисту й розвитку. Це, зокрема, відкриття мережі курсів з вивчення української мови та багато іншого", - повідомили у Мінкульті.

Також під час зустрічі йшлося про спільні дії до Дня украї́нської писемності та мови, який цьогоріч відзначатиметься 27 жовтня. До цього свята в Україні та за її межами відбувається багато заходів з популяризації української мови, серед яких і традиційний Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Нагадаємо

Раніше Кабінет Міністрів схвалив Концепцію Державної цільової національно-культурної програми забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на період до 2030 року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі