ukenru
do-davosu-ne-khodyat-navit-poyizdi-pered-pochatkom-vef-pidyizdi-do-mista-zasipalo-snigom

До Давосу не ходять навіть поїзди: перед початком ВЕФ під'їзди до міста засипало снігом

 • 17590 переглядiв

ЦЮРИХ-КИЇВ. 22 січня. УНН. Січень 2018 року став одним з найбільш сніжних у Швейцарії за останні роки. Перед початком Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) гірськолижний курорт Давос і підступи до нього засипало снігом, передає кореспондент УНН.

Ще починаючи з неділі було призупинено рух деяких потягів через небезпеку сходження лавин. І охочим потрапити до Давосу з сусідніх населених пунктів (а багато учасників форуму розмістилися не в самому Давосі, а неподалік) доводиться чекати, коли умови для цього покращаться. Також ускладнено сполучення між Цюрихом і Давосом, а також сусідніми містами і селами, зокрема, Арозою і Літцірюті. Закрито і лижні траси.

Місцеві служби проводять роботи для запобігання сходження лавин - снігові завали в горах підривають під контролем рятувальників.

Слід зазначити, що цього року очікується небувала кількість учасників форуму, а на забезпечення безпеки витрачено рекордну суму у майже 9,5 млн доларів.

Очікується, що ВЕФ-2018 відвідають президент Франції, король Йорданії, король Іспанії, канцлер Німеччини, прем'єр-міністр Ізраїлю, прем'єр-міністр Канади, прем'єр-міністр Великої Британії і інші. Очікується низка представників влади США. Однак, станом на 22 січня, візит президента США Дональда Трампа на форум під питанням - з'явилася інформація про те, що він не відвідає форум у зв'язку з припиненням роботи уряду США.

Якщо ж Трамп прибуде до Давосу, то це буде перший за останні 18 років візит президента США на форум. Не виключено, що на форумі Трамп зустрінеться з Президентом України Петром Порошенком.

Також після тривалої перерви в 21 рік на форум прибуде лідер Індії - прем'єр-міністр Нарендра Моді. Загалом очікується понад 60 очільників держав і урядів.

Традиційно на ВЕФ буде безліч представників світової бізнес-еліти: засновник Microsoft Білл Гейтс, засновник Alibaba Джек Ма, інвестор і менеджер хедж-фондів Рей Даліо та інші. Всього ж очікується участь понад 1000 представників бізнесу, серед яких і українці.

ВЕФ вважається однією з найбільших платформ для залучення потенційних інвесторів і шансом представити свій бізнес або навіть цілу галузь на світовій арені. Таким шансом скористалися, зокрема, і українські аграрії і викликали ажіотаж ще до початку форуму - на дискусійну панель з питань українського агробізнесу зареєструвалося в чотири рази більше людей, ніж може вмістити зал. У межах запланованої на завтра, 23 січня, дискусійної панелі виступить низка спікерів, які представляють український агробізнес, зокрема, заявлені голова правління МХП (ПАТ "Миронівський хлібопродукт") Юрій Косюк, а також президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса.

На форумі планується розглянути низку питань, зокрема міжнародної безпеки, захисту прав жінок, проблеми управління, відповідальності в цифровому світі, пов'язаної, серед іншого, з технологіями Big Data, а також впливу російської агресії в Україні на світовий порядок і економіку.

Загалом у межах форуму планується провести кілька сотень сесій.

На Давоському форумі цього року головують жінки: генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок Шаран Барроу, очільниця Європейської організації ядерних досліджень (ЦЕРН) Фабіола Джанотті, директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард, прем'єр-міністр Норвегії Ерна Сольберг, а також представниці з числа керівників великих міжнародних корпорацій.

Українські Національні Новини

Політика