dniprovska-richkova-flotyliia-rf-bude-vrazlyvoiu-dlia-ukrainskykh-droniv-brytanska-rozvidka

"Дніпровська річкова флотилія" рф буде вразливою для українських дронів – британська розвідка

 • 24075 переглядiв

росія планує створити "Дніпровську річкову флотилію" і бригаду катерів для захисту водних шляхів і островів, що відокремлюють окуповані росією території від підконтрольного Україні Херсона, але вона, ймовірно, буде вразливою для українських безпілотників.

Розвідка Британії проаналізувала заяву міністра оборони рф сергєя шойгу про створення Дніпровської флотилії та бригади катерів. Яка відповідатиме за охорону водних шляхів Дніпра та островів, що відділяють окуповані росією території на Херсонщині. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, пише УНН.

Дніпровська флотилія, ймовірно, буде вразливою до українських надводних катерів без екіпажу, які ефективно знищують російські судна, що діють у Чорному морі,

- вказано у зведенні.

Деталі

Як наголошують британські аналітики, за допомогою цього нового формування рф, ймовірно, прагне охороняти водні шляхи Дніпра та острови, які відділяють окупаційні сили від підконтрольного Україні міста Херсон.

У розвідці вважають, що існує реальна можливість, що Дніпровська флотилія буде підпорядкована Дніпровській групі військ, яка об'єднала Запорізьку та Дніпровську групи військ у лютому 2024 року.

Там також підкреслюють, що рф, ймовірно, хоче завадити українським переправам через річку, таким як операція зі створення та утримання Кринського плацдарму.

У зв'язку з цим Міноборони Британії нагадало, що 17 березня 2024 року українські сили повідомили, що розбили 810-ту гвардійську російську бригаду морської піхоти в Кринках.

Цілком ймовірно, що це формування матиме окремі функції річкового патрулювання, водночас Чорноморський флот діятиме далі у східній частині Чорного моря,

- йдеться в огляді.

Нагадаємо

росія планує сформувати дві загальновійськові армії, 14 дивізій і 16 бригад до кінця цього року, щоб збільшити бойовий і чисельний склад своєї армії. У складі окупаційної армії вже з'явився додатковий армійський корпус, мотострілецька дивізія, а також "Дніпровська річкова флотилія" і бригада річкових катерів флотилії.

Популярні

Новини по темі

Над Дніпровським районом знищили ворожу крилату ракету

 • 22370 переглядiв