ukenru
diyetolog-rozpoviv-yak-vibrati-yizhu-v-fastfudi-z-naymenshim-rizikom-dlya-zdorovya

Дієтолог розповів, як вибрати їжу в фастфуді з найменшим ризиком для здоров'я

 • 29856 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Багато людей задаються питанням, чи можна з'їсти фастфуд і при цьому уникнути ризиків для здоров'я. Безумовно, це калорійна їжа, але є кілька простих правил, про які УНН розповів дієтолог Олександр Кущ.

Цитата:

"У McDonald's досить високі стандарти якості, чистоти, гігієни", - прокоментував він.

Питання в тому, яке меню вибрати. Правила раціону в фастфуді ні чим не відрізняються від звичайного. Менше свинини, більше курки і риби, уточнює дієтолог.

"Можна взяти якийсь салат або чикен-рол, там пісний млинець, шматочок курки, якісь овочі - все це досить безпечно", - зазначив Кущ.

А ось від фритюру краще відмовитися або принаймні знизити кількість.

"Також краще уникати панірування, фритюр - це найгірше, що може бути. Будь-яка рослинна олія при високій температурній обробці перетворюється у трансжири", - додав дієтолог.

Резюмуючи, дієтолог радить уникати газованих напоїв, якими всі так звикли запивати типовий набір з фастфуду, перевагу краще віддати звичайній воді.

По темі

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м'яса до 500 грамів у тиждень.

Довідка

Червоне м'ясо - усі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Українські Національні Новини

Суспільство